Recept za vikend: Tjestenina s piletinom i gljivama
Donosimo vam recept za brzu i jednostavnu tjesteninu s piletinom i gljivama koju možete pripremiti u jednoj tavi
Sastojci:
- 3 žlice maslinovog ulja
- 750 g pilećih prsa
- Pola glavice luka
- Prstohvat soli
- Prstohvat papra
- 150 g gljiva
- 3 češnja češnjaka
- Žličica timijana
- 2 žličice mljevene paprike
- 960 ml pilećeg temeljca
- 240 ml vrhnja za kuhanje
- 500 g tjestenine
- 150 g špinata
- 110 g parmezana
Priprema:
Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, posolite i popaprite te izdinstajte. Ostavite piletinu sa strane.
Dodajte žlicu maslinovog ulja i luk u lonac i promiješajte te kuhajte 1-2 minute. Dodajte gljive i češnjak i promiješajte da se sjedine s lukom. Začinite solju i paprom po ukusu te timijanom i paprikom. Promiješajte da se ravnomjerno začini.
Ulijte temeljac i vrhnje za kuhanje te pustite da provrije i potom ubacite tjesteninu i skuhajte ju al dente. Dodajte špinat i piletinu i kuhajte još nekoliko minuta. Ubacite parmezan i dovršite jelo.
Uživajte!
Originalni recept možete pronaći na tasty stranici.