Recept za vikend: Tjestenina s piletinom i gljivama

canva
Donosimo vam recept za brzu i jednostavnu tjesteninu s piletinom i gljivama koju možete pripremiti u jednoj tavi
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 750 g pilećih prsa
  • Pola glavice luka
  • Prstohvat soli
  • Prstohvat papra
  • 150 g gljiva
  • 3 češnja češnjaka
  • Žličica timijana
  • 2 žličice mljevene paprike
  • 960 ml pilećeg temeljca
  • 240 ml vrhnja za kuhanje
  • 500 g tjestenine
  • 150 g špinata
  • 110 g parmezana

Priprema:

Zagrijte 2 žlice maslinovog ulja u velikom loncu na srednje jakoj vatri. Dodajte piletinu, posolite i popaprite te izdinstajte. Ostavite piletinu sa strane.

Dodajte žlicu maslinovog ulja i luk u lonac i promiješajte te kuhajte 1-2 minute. Dodajte gljive i češnjak i promiješajte da se sjedine s lukom. Začinite solju i paprom po ukusu te timijanom i paprikom. Promiješajte da se ravnomjerno začini.

Ulijte temeljac i vrhnje za kuhanje te pustite da provrije i potom ubacite tjesteninu i skuhajte ju al dente. Dodajte špinat i piletinu i kuhajte još nekoliko minuta. Ubacite parmezan i dovršite jelo.

Uživajte!

Originalni recept možete pronaći na tasty stranici.

Posjeti joomboos.24sata.hr