Rekordan broj zaraženih u Hrvatskoj: Mjere će biti strože

Marko Lukunic/PIXSELL, Canva
Danas je broj zaraženih korona virusom u Hrvatskoj narastao iznad 100, točnije stigao je do 116, a ministar zdravstva Vili Beroš odmah je najavio nove, strože mjere na konferenciji za medije, nakon sastanka u Vladi.
Vidi originalni članak

"Razgovaramo o novim mjerama, danas će biti utanačene, potpuno je jasno da su okupljana ta koja izazivaju sve veći broj oboljelih. Nećemo ih zabraniti, ali morat će se strogo poštovati mjere. Razmatramo i situaciju na granicama, povisit ćemo kriterije za ulazak u Hrvatsku", izjavio je Beroš, piše 24sata.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Nove mjere će najviše biti okrenute prema okupljanjima, ali ne tako da ćemo ih zabraniti, već ćemo naglasiti sve one epidemiološke mjere koje su do sada polučile rezultat. Uz to, svi oni koji organiziraju okupljanja će se morati više potruditi oko provođenja mjera, ali i da vode evidenciju i imena svih sudionika", kazao je Beroš.

U nekim će djelatnostima odsad biti obavezno nošenje zaštitnih maski, a to ponajviše uključuje djelatnosti u trgovini i ugostiteljstvu. Razmatra se i pooštravanje mjera na granicama, a to uključuje mjeru samoizolacije u trajanju od 14 dana.

Predviđen je i nadzor na vjenčanjima koji je polučio uspjeh u klubovima, najavio je Beroš, piše 24sata.

Sve najnovije informacije o korona virusu u Hrvatskoj pratite na portalu 24sata.

Posjeti joomboos.24sata.hr