Replika Titanika će zaploviti 2022. godine

Ur Cameras/flickr
Zamisli da imaš priliku ukrcati se na Titanik i prošetati svim prostorijama u kojima su se nekada nalazili likovi iz filmskog klasika o najpoznatijem brodu na svijetu. Bi li pristao/la?
Vidi originalni članak

Čini se kako će to uskoro biti moguće jer kako piše portal Bustle, brod koji je identičan slavnom Titaniku iz 1912. godine, upravo je u procesu izgradnje te bi 2022. godine trebao krenuti u svoju prvu plovidbu.

Prisjetimo se kako je Titanik 14. travnja 1912. godine krenuo na svoje prvo prekooceansko putovanje i to iz britanske luke Southampton. A ono što je trebalo biti jedno od mnogih putovanja ovog 'tehnološkog čuda' završilo je tragično. Samo dva sata nakon što je brod udario u santu leda, u potpunosti je potonuo nakon čega je poginulo više od 1500 njegovih putnika. Preživjelo ih je samo 700.

U Titanik II., koji je još uvijek u izgradnji, moći će ući 2400 putnika te 900 članova posade, a brod bi po svojoj grandioznosti i luksuzu trebao u potpunosti nalikovati prethodniku. 

Cijene karata još uvijek nisu objavljene, no s obzirom da je na izgradnju uloženo više od 500 milijuna dolara, ne želimo ni zamišljati koliko će karte biti skupocjene.

Neke od razlika između Titanika i Titanika II. su niz najmodernijih sigurnosnih postavki i dovoljna količina čamaca za spašavanje. 

Prvu knjigu hrvatskog youtubera TheSikrt "Gola istina: Bez cenzure", u kojoj otkriva sve tajne o svom životu i pismo tajne obožavateljice, možete kupiti na svim Tisak prodajnim mjestima, u Tisak Media Centrima i na Žutom Kliku po cijeni od 69,90 kuna. 

Posjeti joomboos.24sata.hr