Romantični filmovi koje moraš pogledati ovog Valentinova

lilliantessa6/Instagram
Približava nam se najromantičniji dan u godini i ukoliko ga planiraš provesti uz filmske klasike, imamo super preporuku za tebe.
Vidi originalni članak

Kako piše portal YourTango, ovo su filmski naslovi ljubavne tematike koji su odavno ušli u filmsku povijest i svakako ih vrijedi pogledati ovog Valentinova.

1. Bilježnica

Radnja filma odvija se u ruralnoj Južnoj Karolini četrdesetih godina prošloga stoljeća. Zajedno sa prekrasnom 17godišnjom kćeri, Alie, imućna obitelj Hamiltonovih dolazi na odmor u ljetnikovac u malenom mjestu. Lokalnom dečku Noahu Calhounu Alie odmah zapinje za oko. Njezin zarazni smijeh osvoji ga već pri prvom susretu te ju poziva na spoj.

2. 10 razloga zašto te mrzim

"10 razloga zašto te mrzim" je tinejdžerska romantična komedija iz 1999. godine koju je režirala Jil Junger. Film je adaptacija Shakespeareovih tekstova iz kojih su scenaristice MekCalah Luc i Smit prilično uspješno prenijele radnju iz renesansne Italije u suvremenu američku srednju školu u Seattleu.

3. 500 dana ljubavi

Tom, usprkos modernom svijetu koji ga okružuje, vjeruje u sudbonosnu, fatalnu ljubav. S druge strane, Summer ne vjeruje, ali to neće spriječiti Toma da ju krene osvajati, iznova i iznova. No, odjednom, Tom više nije zaljubljen samo u krasnu, duhovitu i inteligentnu ženu, već i u ideju koju Summer predstavlja – ideju ljubavi koja oduzima dah i zaustavlja svijet.

4. Ljubav i ostale droge

Zgodan i šarmantan prodavač farmaceutskih proizvoda Jamie, zaljubi se u vrckavu i neobuzdanu Maggie. To dvoje ljudi koji nisu vjerovali u ljubav otkriju kako je upravo njihova međusobna kemija najjača droga na tržištu.

5. Planina Brokeback

Ovo je potresan američki film poznatoga tajvanskoga redatelja Anga Leeja (Tigar i zmaj, Razum i osjećaji, Hulk) koji na neuobičajen način razmatra temu homoseksualnosti, dodirujući sve probleme koji se na nju nadovezuju. Smještena u divnu prirodu američkog Wyominga, priča je to o dvojici kauboja čiji su životi postali trajno obilježeni njihovom zabranjenom ljubavi.

6. Prije svitanja

Putujući vlakom po Europi, mladi Amerikanac Jesse upozna mladu Francuskinju Celine. Odmah se svide jedno drugome, odluče sići s vlaka u Beču te provesti jedan dan zajedno. Pričljivi i otvoreni Jesse i Celine dotiču mnoge teme, od ljubavi i prvih emocija do reinkarnacije i umjetnosti. 

7. Annie Hall

Neurotični komičar Alvy Singer (W. Allen) prisjeća se sa sjetom svoje najveće ljubavi Annie Hall (D. Keaton) tražeći razlog njihovog prekida od prije godinu dana. Već 15 godina Alvy redovito posjećuje psihijatra. Još kao dječak padao je u bezrazložne depresije, a prekid s Annie ga je dotukao.

U novom broju JoomBoos Videostar magazina čitajte najbrutalnije intervjue s Bakom Prase i Dennisom Domianom, otkrijte sve sočne detalje ljubavne priče Nike i Raste, provjerite što vam horoskop sprema na ljubavnom planu u 2019. i nađite još mnogo genijalnih priča. Požurite po svoj primjerak magazina ako ga još niste nabavili, možete ga kupiti na svim kioscima!

Posjeti joomboos.24sata.hr