Ručak za pola sata: Ukusne punjene tikvice
Treba vam nešto brzinski danas za ručak? A uz to i lagano? Ove punjene tikvice gotove su za pola sata
Sastojci:
- 2 tikvice
- 2 žličice maslinova ulja
- pola glavice luka
- 2 rajčice
- 2 žlice kapara
- 100 grama parmezana
- malo svježeg bosiljka
- sol i papar
Priprema:
1. Izdubite tikvice, a ono što ste izvadili iz njih sitno nasjeckajte.
2. U tavi zagrijte maslinovo ulje. Ubacite nasjeckani luk i pržite dok ne poprimi zlatnu boju. Dodajte meso tikvica, sjeckane rajčice, sol papar i svježi nasjeckani bosiljak. Pirjajte dok ne omekša, oko 5 minuta.
3. Prazne tikvice stavite u posudu na papir za pečenje i pecite oko 7 minuta.
4. Izvadite tikvice i napunite ih nadjevom. Pospite i nasjeckanim kaparima te parmezanom. Pecite ih još 10-15 minuta na 180 stupnjeva. Poslužite!
Još ovakvih recepata pronađite na Miss Gastro portalu.