S ovim receptom će vam pinca svaki put ispasti super

kuhanaipecena/instagram
Uz šunku, francusku salatu i jaja, pinca je obavezan dio gotovo svakog uskršnjeg stola. No, u moru recepata za nju, teško je pronaći onaj idealni. Kako bismo vam olakšali taj proces potrage za receptom, za vas smo na Miss7 Gastro pronašli recept s kojim će vam pinca ispasti odlično baš svaki put
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 35 dag oštrog brašna
  • 15 dag glatkog brašna
  • 1 kockica svježeg kvasca
  • 10 dag šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 80 grama maslaca
  • 2 dcl mlijeka
  • prstohvat soli
  • 3 žumanjka
  • naribana korica jedne naranče i jednog limuna
  • 2 žlice rakije
  • 1 žlica ruma
  • 1 žumanjak za premazivanje

Priprema:

U malo mlakog mlijeka razmutite kvasac i žličicu šećera, a u preostalom toplom mlijeku rastopite maslac. U jednu posudu stavite glatko i oštro brašno, šećer i vanilin šećer, sol žumanjke, naribane korice limuna i naranče, rakiju i rum. U sve te sastojke dodajte kvasac i maslac s mlijekom. 

Sve to snažno miješajte kuhačom kako bi u tijesto ušlo što više zraka. Kada su se svi sastojci sjedinili, stavite posudu na toplo mjesto i ostavite 15 minuta. 

Tijesto izvadite na pobrašnjenu podlogu, lagano premijesite i napravite dvije kugle. Stavite ih na tepsije koje ste prethodno obložili papirom za pečenje, prekrijte krpom i ostavite na toplom da se dižu 20 do 30 minuta. U međuvremenu pećnicu zagrijte na 170 stupnjeva. 

Prije pečenja zarežite pince po sredini pa sve osim tog reza premažite razmućenim žumanjkom. Pecite ih 20 minuta pa ih prekrijte aluminijskom folijom i pecite još 25 do 30 minuta. Kako biste bili sigurni da su pince pečene, probodite ih čačkalicom. Ako čačkalica ostane suha, možete ih izvaditi iz pećnice.

Nakon što ste ih izvadili iz pećnice, posipajte ih šećerom u prahu ili granulama šećera. Uživajte!

 

Pogledajte prvu epizodu dramatičnog JoomBoos Videostar showa!

Posjeti joomboos.24sata.hr