Jandroković izabran za predsjednika sa 143 glasa!

Patrik Macek/PIXSELL
Sabor bi trebao izabrati i svoje potpredsjednike te četiri ključna odbora: za Ustav, za zakonodavstvo, za prostorno uređenje te za izbor i imenovanja. Zbog zaštite od korone organizirat će se poseban raspored sjedenja
Vidi originalni članak

Gordan Jandroković je rekao da je na sjednici prisutno 150 zastupnika. Prva točka je izglasavanje Jandrokovića kao predsjednika Sabora. 144 je glasalo, 143 je glasalo za i jedan suzdržan, te je Jandroković izabran za predsjednika Sabora, piše 24sata.

Ovdje gledajte sjednicu:

Nakon što je izabran za predsjednika Sabora, Jandroković je održao govor:

"Ovo me čini ponosnim. Zalagat ću se za promicanje slobode, jednakosti, socijalne pravde, ravnopravnosti spolova i višestranačkog sustava. Ovaj trenutak zahtjeva predanost i odgovornost!"

Zakon o obnovi Zagreba

Jandroković je najavio da će jedan od prvih zakona koje će novi Sabor izglasati biti onaj o obnovi Zagreba nakon potresa, te podsjetio da je jedna od zgrada koja je jako stradala zgrada Sabora.

SDP će u Saboru imati 16 zastupnica i 18 zastupnika

Restart koalicija u utorak je dogovorila pet zamjenskih zastupnika za one izabrane koji neće u parlamentarne klupe ući zbog nespojivosti dužnosti, a SDP će u saborskim klupama imati 16 zastupnica i 18 zastupnika.

Domovinski pokret

Predsjednik Kluba zastupnika Domovinskog pokreta Milan Vrkljan potvrdio je u utorak da će ta stranka predložiti da njezin predsjednik Miroslav Škoro bude potpredsjednik novog saziva Hrvatskog sabora.

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr