Sad je sezona: Punjene tikvice s mljevenim mesom!
Sezona je tikvica i u njoj maksimalno uživamo! A s obzirom na to da se od tikvica može napraviti bezbroj jela, evo još jednog - punjene tikvice s mljevenim mesom i sirom! Mljac. Evo što vam sve treba i kako ih pripremiti
Sastojci:
- 4 srednje tikvice
- 2 žlice maslinova ulja
- 400 grama mljevene puretine
- 400 ml pelata ili pasirane rajčice
- 1 veći luk
- 1 žlica mljevenog češnjaka
- 1 mozzarella
- malo sjeckanog peršina
- sol, papar, crvena paprika i origano
Priprema:
1. Prvo izdubite tikvice, ali ostavite oko centimetar 'mesa' na njima, nemojte izvaditi baš sve. Pećnicu zagrijte na 200 stupnjeva.
2. Tikvice začinite soli i paprom pa ih ostavite da malo stoje. Stavite ih na pleh koji ste obložili papirom za pečenje.
3. Na maslinovom ulju izdinstajte luk, meso i začine dok ne poprimi smećkastu boju. Zatim dodajte pelate ili pasiranu rajčicu i sve kuhajte još par minuta. Dodajte još začina ako vam nedostaje, po vlastitom ukusu.
4. Tikvice napunite smjesom od mljevene puretine i rajčice, na vrh dodajte sjeckanu (ili ribanu) mozzarellu po ukusu te pecite oko pola sata na 200 stupnjeva. Poslužite i uživajte! :)