Saudijska Arabija: Nogometašu zbog 'daba' prijeti zatvor?!

Twitter/screenshot
Dab. Što god da mislio o tome, dab je postao društveni fenomen. Pokret s rukom i glavom rade svi. Od klinaca u školi do prinčeva na britanskom dvoru.
Vidi originalni članak

Nogometaši Paul Pogba i Jesse Lingard "dabbali" su stotine ako ne i tisuće puta, ali da su to učinili u Saudijskoj Arabiji upali bi u velike probleme.

via GIPHY

"Dabbing" ili pokret u kojem ispružite jednu ruku, a drugu savijete i iza nje zaklonite lice je zabranjen u toj arapskoj državi jer ga povezuju sa drogom. Dapače, kako bi spriječila mlade od ovisnosti o drogama saudijska vlada tvrdi da ovaj pokret sugerira ušmrkavanje droge i da štetno utječe na mlade te da oni koji ga promoviraju na javnim događajima će se suočiti s ozbiljnim posljedicama.

 

To možda nije znao nogometaš koji igra za saudijski klub  Al Nojoom. Tijekom utakmice protiv Al Wahde neimenovani nogometaš napravio je upravo to, dab. 

 

- Ne, ne, ne, ne - nesvjesno je ponavljao šokirani komentator utakmice znajući što će se dogoditi.

Vjeruje se da nogometaš neće proći nekažnjeno jer su lani saudijskog pjevača, Abdallaha Al Shahanija, uhitili odmah nakon što je "dabbao" na pozornici. 

- Ispričavam se našoj poštovanoj vladi i mojoj publici jer sam nenamjerno i spontano napravio plesni pokret na Taif festivalu. Molim vas primite moju ispriku - kazao je kasnije pjevač.

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima!

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!

Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)  

 

 

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr