Skandalozna nagradna igra: Fotkajte tuđe 'guze' na plaži...

Instagram
Jedan domaći beauty salon na svom je Instagramu objavio nagradnu igru u kojoj pratitelje poziva da na plaži potajno fotografiraju stražnjice žena za koje smatraju da su im potrebni njihovi tretmani i time su zgrozili dobar dio javnosti
Vidi originalni članak

Jedan beauty salon iz Zagreba koji nudi usluge vakuumskih tretmana koji bi trebali pomoći u oblikovanju trbuha i stražnjice, svojom je objavom na Instagramu izazvao prilično burne reakcije javnosti. Naime, kako piše 24sata, ovaj salon je pozvao svoje pratitelje da a na plaži potajno fotografiraju i pošalju im slike stražnjica žena za koje smatraju da bi trebale kod njih na tretmane.

Mnogi su ubrzo ovu nagradnu igru prozvali degutantnom i seksističkom, a svima je za oko najviše zapao komentar radijske voditeljice Nine Slišković Goleš. 

"Fotka moje zadnjice koja je oplovila internet danas uz poruku "'Ne dajte da vas itko uvjeri da vam je dupe važnije od onoga što nosite u glavi'. Usprkos body shamingu kojem sam uslijed svega izložena odbijam ovu priču svesti na osobnu razinu jer je ovaj problem mnogo veći", započela je Nina.

"Dotičnom salonu i dalje promiče što je problematično u ovoj priči, a problema je cijeli niz, od posramljivanja, seksizma, preko voajerizma, neukusa, pa do kršenja niza zakona... Ono što nama ne bi smjelo u cijeloj ovoj priči promaknuti je DRUŠTVENA ODGOVORNOST koju imamo i koja bi se trebala podrazumijevati. Ekran trpi svašta, ali iza ekrana su LJUDI. Ispred svake te stražnjice je ŽENA", između ostalog je napisala. 

No, dotičnom salonu nije bilo potrebno dugo da se oglasi povodom Nininog komentara. I nisu bili nimalo ljubazni.

"Hvala što ste nas osvijestili jer mi smo mislili, kako vi to lijepo i profinjeno kažete, 'da je dupe puno bitnije od glave'. Iako priznajem ne bi vam škodio neki tretman kod nas. Za Beautylab, Sandra Herceg, MBA, CEO WONDER LAB doo" napisala je vlasnica salona na storyju. 

Na sve su reagirali i s Facebook stranice 'Seksizam naš svagdašnji' i oštro osudili ponašanje ovog salona.

"Javni poziv centra za uljepšavanje @beautylab_official_ na posramljivanje, objektivizaciju i uznemiravanje žena na javnom mjestu. Šaljemo prijavu Povjerenstvu za ravnopravnost spolova", poručili su. 

Mnogi pratitelji dali su podršku Nini i osudili ponašanje vlasnika dotičnog salona. A što vi mislite o svemu ovome?

 

Pogledajte drugu epizodu Outsidera!

Posjeti joomboos.24sata.hr