Slasne ružice: Jabuke i lisnato se tako dobro ljube
Sastojci:
- 250 g lisnatog tijesta
- 2 crvene jabuke
- sok polovice limuna
- 3 žlice džema od marelice ili breskve
- cimet
- šećer u prahu za dekoraciju
Priprema:
Zagrij pećnicu na 190 stupnjeva i pripremi kalup za muffine. Veću posudu s malo vode i ulij limunov sok, a jabuke dobro operi, nareži na pola i pažljivo izvadi sredinu. Reži ih na što tanje, podjednake kriške.
Kratko propirjaj jabuke u vodi i limunovom soku kako bi malo omekšale. Kad voda zavrije, makni s vatre i pusti da se ohlade.
Razvaljaj komad lisnatog tijesta na podlozi posutoj brašnom. Potrudi se da tijesto bude vrlo tanko, a potom ga razreži na šest dugih traka. Premaži svaku traku džemom. Ako je pregust i bojiš se da bi mogla napraviti rupe u tijestu tijekom mazanja, pomiješaj ga s malo vode i zagrij na vatri ili u mikrovalnoj.
Jabuke ocijedi i ravnomjerno rasporedi uz jedan rub tijesta, tako da vire malo iznad. Pospi cimetom po želji. Preklopi tijesto na pola po širini. Tako ćeš osigurati da džem ne iscuri i da jabuke stoje na mjestu. Zarolaj ih i položi u kalupe za muffine.
Peci otprilike 40 minuta i provjeravaj nekoliko puta. Ako vidiš da su brzo poprimile boju s gornje strane, prekrij ih folijom.
Uživaj!
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!