Slatki prutići - savršen spoj limuna i ricotte
Sastojci:
TIJESTO:
- 1 i 3/4 šalice glatkog brašna
- 2/3 šalice mljevenog šećera
- 1/4 šalice kukuruznog škroba
- Žlica limunove korice
- 3/4 žličice soli
- 275 g maslaca sobne temperature
KREMA:
- Šalica ricotta sira
- 4 jaja
- 1 i 1/3 šalice šećera
- 3 žlice glatkog brašna
- 2 žlice limunovog korice
- 3-4 ocijeđena limuna
- 1/4 žličice soli
Priprema:
Za koru: Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva. Izmiksati brašno, mljeveni šećer, kukuruzni škrob, limunovu koricu i sol. Dodati postupno maslac te sve izmiksati da se sjedini. Smjesa će biti grubo razmrvljena.
U posudu za pečenje staviti papir za pečenje i ravnomjerno rasporediti napravljenu smjesu (dio smjese treba biti i na rubovima).
Staviti u hladnjak na 30 minuta. Potom peći 20 minuta - dok ne postane zlatno smeđe.
Za kremu: Izmiješati pjenjačom ricottu, jaja, šećer i brašno te dodati limunovu koricu, sok od limuna i sol i miješati dok smjesa ne postane jednolična..
Pojačati temperaturu pećnice na 160 stupnjeva. Preliti kremu preko pečene kore i peći oko 30 minuta.
Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi - otprilike dva sata. Prebaciti s papirom za pečenje na radnu površinu i narezati na prutiće ili kocke.
Pospi šećerom i posluži uz limunadu!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro!