Slatki prutići - savršen spoj limuna i ricotte

Canva
Kocke od sira i ozvježavajućeg limuna će garantirano oduševiti sva nepca!
Vidi originalni članak

Sastojci:

TIJESTO:

  • 1 i 3/4 šalice glatkog brašna
  • 2/3 šalice mljevenog šećera
  • 1/4 šalice kukuruznog škroba
  • Žlica limunove korice
  • 3/4 žličice soli
  • 275 g maslaca sobne temperature

KREMA:

  • Šalica ricotta sira
  • 4 jaja
  • 1 i 1/3 šalice šećera
  • 3  žlice glatkog brašna
  • 2 žlice limunovog korice
  • 3-4 ocijeđena limuna
  • 1/4 žličice soli

Priprema:

Za koru: Zagrijati pećnicu na 150 stupnjeva. Izmiksati brašno, mljeveni šećer, kukuruzni škrob, limunovu koricu i sol. Dodati postupno maslac te sve izmiksati da se sjedini. Smjesa će biti grubo razmrvljena.

U posudu za pečenje staviti papir za pečenje i ravnomjerno rasporediti napravljenu smjesu (dio smjese treba biti i na rubovima).

Staviti u hladnjak na 30 minuta. Potom peći 20 minuta - dok ne postane zlatno smeđe.

Za kremu: Izmiješati pjenjačom ricottu, jaja, šećer i brašno te dodati limunovu koricu, sok od limuna i sol i miješati dok smjesa ne postane jednolična.. 

Pojačati temperaturu pećnice na 160 stupnjeva. Preliti kremu preko pečene kore i peći oko 30 minuta.

Ostaviti da se ohladi na sobnoj temperaturi - otprilike dva sata. Prebaciti s papirom za pečenje na radnu površinu i narezati na prutiće ili kocke.

Pospi šećerom i posluži uz limunadu! 

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr