Slatko osvježenje: Domaći sladoled od šljiva

Canva
Brzo se priprema, a okus mu je fantastičan
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 450 g šljiva
  • 250 g šećera
  • 2 bjelanjka
  • 300 ml vrhnja za šlag
  • 300 g keksa
  • 100 ml + 2 žlice vode

Priprema:

Malo dublju tepsiju (cca 30x20 cm) obloži papirom za pečenje. Šljive očisti od koštica, potom ih u posudi pomiješaj sa 2 žlice vode i 100 g šećera. Stavi na laganu vatru i kuhaj 10-ak minuta dok šljive ne omekšaju.

Pusti da se šljive malo ohlade, a zatim ih smiksaj u blenderu ili štapnim mikserom. Šljive procijedi kroz cjedilo da ukloniš komadiće kože. Ostavi da se hladi.

Ostalih 150 g šećera pomiješaj sa 100 ml vode i stavi na laganu vatru. Kuhaj oko 5 minuta, odnosno dok se šećer ne rastopi.

Bjelanjke miksaj dok ne postanu pjenasti i miksajući bez prestanka polako usipaj sirup od šećera i vode.

U drugoj posudi smiksaj šlag, a zatim lagano umiješaj šljive, bjelanjke i natrgaj kekse. Prebaci u pripremljeni pleh i stavi na hlađenje. Izvadi iz zamrzivača 5-10 minuta prije posluživanja.

Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr