Slatko Valentinovo: Red Velvet torta će vas oduševiti

Canva
Bilo da ste single ili u vezi, da slavite ili ne slavite Dan zaljubljenih, torta nikad nije na odmet! Još kad je ukusna i lijepa kao ova čiji vam recept danas donosimo, onda ne možete nikako odbiti
Vidi originalni članak

SASTOJCI:

BISKVIT:

  • 350 g glatkog brašna

  • 45 g škrobnog brašna 

  • 20 g kakaa u prahu

  • Žličica sode bikarbone

  • Prstohvat soli

  • 3 jaja

  • 165 g maslaca sobne temperature

  • 150 ml ulja

  • 320 g šećera

  • Žličica arome vanilije

  • 2 žličice vinskog octa

  • 240 ml mlaćenice (240 ml mlijeka u koji ste dodali 3 žličice soka od limuna)

  • 5 g crvene jestive boje u prahu ili 10 ml tekuće crvene jestive boje

KREMA:

  • 550 g sirnog namaza po želji

  • 50 g maslaca sobne temperature

  • 200 g šećera u prahu

  • 2 žličice arome vanilije

PRIPREMA:

Pećnicu ugrijte na 180 stupnjeva.

Pripremite tri kalupa za tortu promjera 20 centimetara. Svakom kalupu dno obložite papirom za pečenje.

Ako ne koristite kupovnu mlaćenicu, već je sami radite, tada u 240 ml mlijeka dodajte 3 žličice limunovog soka i promiješajte pa ostavite po strani.

U zasebnoj zdjeli pomiješajte suhe sastojke (brašno, škrobno brašno, kakao, sodu bikarbonu i sol). Maslac i šećer miksajte dok vam smjesa ne postane svilenkasta i kompaktna (tucite je mikserom nekoliko minuta). Sada smjesi maslaca i šećera postepeno dodajte ulje uz stalno miksanje. Dodajte jaje po jaje uz miksanje između svakog dodavanja. Dodajte aromu vanilije, ocat i crvenu boju.

Potom dodajte pola suhih sastojaka (smjesu s brašnom) i mlaćenicu (odnosno pripremljeno mlijeko i limunov sok). Promiješajte špatulom pa dodajte preostalo brašno. Ponovo promiješajte špatulom dok se sve ne sjedini pa smjesu prebacite ravnomjerno u kalupe.

Na jedan kalup vam treba otprilike 480 grama smjese. Pecite 30-35 minuta, odnosno dok vam čačkalica zabodena u sredinu biskvita ne izađe suha. Kada su biskviti pečeni, pustite ih da se ohlade.

Za to vrijeme pripremite kremu. Omekšali maslac, sirni namaz, aromu vanilije i šećer u prahu miksajte dok ne postanu kompaktni i ne dobijete kremu. Miksajte prvo na laganoj brzini kako vam se šećer u prahu ne bi razletio van zdjele, kasnije pojačajte brzinu. Smiksanu kremu možete odmah koristiti.

Na pladanj za posluživanje stavite malo kreme (u sredini) pa postavite jedan biskvit. Ovako će biskvit biti fiksiran za podlogu i lakše ćete rukovati tortom.

Biskvit postavite naopako (ona strana koja je bila na dnu kalupa neka bude gornja na pladnju). Postavite trećinu kreme, ravnomjerno rasporedite po biskvitu.

Postavite drugi biskvit također naopako (donja strana iz kalupa neka bude gornja strana biskvita). Premažite ga s drugom trećinom kreme.

Postavite zadnji biskvit, također naopako. Cijelu tortu premažite preostalom trećinom kreme i ukrasite je po želji.

Originalni recept pronađite na miss7.




 

Posjeti joomboos.24sata.hr