Smrt najstarijeg pauka na svijetu!

Bježiš li iz kuće čim ugledaš i najsitnijeg pauka na zidu ili su ti te životinjice baš fora i sanjaš o ogromnom terariju s tarantulama jednog dana?
Vidi originalni članak

Ne znamo jesi li ikada razmišljala/o o tome koliko pauci dugo žive, ali nedavno je otkriveno kako je umro najstariji pauk, odnosno paučica na svijetu i to u dobi od 43 godine. Nažalost nije imala ime, ali je na institutu biokemijskih znanosti bila znana kao ´Broj 16`.

Rođena je davne 1974. godine te pripadala skupini takozvanih ´Trapdoor spiders`, a prije nje se najstarijim paukom smatrala tarantula na Pacifiku koja je doživjela 28 godinu.

Za ovu vrstu paukova specifično je kako dožive spolnu zrelost nakon pet godina života, a gotovo čitav život provedu pod zemljom u tunelima koje sami stvaraju. Toliko dugo ne izlaze na zrak pa ipak toliko dugo žive. Ovu spoznaju uvijek možeš reći starcima kada te gnjave da napokon malo izađeš iz sobe.

Stigao nam novi broj JoomBoos VideoStar magazina u kojem smo, samo za vas, pripremili hrpu iznenađenja.

Možete odabrati između dvije naslovnice. Na jednoj se nalazi zločesti dečko YouTubea Logan Paul, a na drugoj jedna od najpopularnijih hrvatskih YouTuberica SaamoPetra.

Ne propusti odlične modne savjete i pročitaj kako isfurati jednu od najpopularnijih boja sezone.

Otkrij pedeset nijansi žute i saznaj kako uvijek biti trendi u školi.

U magazinu možeš dobiti super cool dar - personalizirane kartice s motivacijskom porukom koju su ručnu potpisali najpoznatiji hrvatski YouTuberi i Nescafe 3u1.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr