Sočan i ukusan: Domaći pureći burger s avokadom i limetom

Ivica Galovic/PIXSELL, Canva
Zaboravite sve što znaš o običnim purećim burgerima – ovaj recept vam donosi novo iskustvo. Sočno meso začinjeno savršenim balansom ljutkastih i aromatičnih nota, kremasta majoneza s limetom i svježi avokado stvaraju burger koji ćete poželjeti spremati opet i opet. A kad mu dodate hrskave domaće krumpiriće iz pećnice, dobivate obrok koji nadmašuje sva očekivanja
Vidi originalni članak

KRUMPIRIĆI

SASTOJCI

  • krumpir 680 g
  • maslinovo ulje 3 žlica
  • chili 1 žličica
  • sol 1 žličica
  • papar 0,25 žličica

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 230°C. Obloži lim papirom za pečenje. U velikoj zdjeli pomiješaj krumpir, narezan uzdužno na kriške debljine oko 1 cm, s 3 žlice ulja, 1 žličicom chilija u prahu, 1 žličicom soli i ¼ žličice papra, piše miss7.
  2. Posloži krumpiriće na pripremljen lim, okrenute korom prema dolje, u jednom sloju. Peci ih u pećnici, jednom promiješaj tijekom pečenja, sve dok ne postanu hrskavi i mekani iznutra, otprilike 35-40 minuta.

PUREĆI BURGERI

SASTOJCI

  • maslinovo ulje 1 žlica
  • chili 1 žličica
  • sol 0,50 žličica
  • crni papar 0,50 žličica
  • mljeveno meso - puretina 450 g
  • luk 0,50 šalica
  • majoneza 0,50 šalica
  • korica limete 1 žličica
  • sok od limete 2 žlica 
  • pecivo za burgere 4 kom
  • avokado 1 kom
  • zelena salata

POSTUPAK

  1. Dok se krumpiri peku, pomiješaj pureće meso, sitno nasjeckani luk, 1 žličicu chilija u prahu te ½ žličice soli i papra. Podijeli smjesu na četiri jednaka dijela i oblikuj pljeskavice debljine nešto manje od 2 cm.
  2. U velikoj tavi zagrij preostalu žlicu ulja na srednje jakoj vatri. Dodaj pljeskavice i peci ih s obje strane oko 4 minute po strani, dok ne dobiju lijepu koricu i potpuno se ne ispeku iznutra.
  3. Pomiješaj majonezu s koricom i sokom limete. Burger sastavi na tostirana peciva, namaži limeta majonezom te nadopuni avokadom i listovima salate. Posluži uz hrskave krumpiriće i ostatak majoneze kao prilog.
Posjeti joomboos.24sata.hr