Sočni njoki s kremastim umakom koji se tope u ustima

Youtube/canva
Brzi zapečeni njoki sa špinatom i mozzarellom oduševit će čak i najizbirljivija nepca. Sočan umak od špinata i rajčice, obogaćen medom i kremastom mozzarellom, daje jelu savršen balans okusa. Dobar tek!
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • maslinovo ulje 1 žlica
  • češnjak 3 režanj
  • luk 1 kom
  • pasata od rajčice 700 g
  • med 1 žlica
  • mladi špinat 100 g
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar
  • njoki 800 g
  • mozzarella 300 g
  • svježi bosiljak 25 g
  • parmezan

POSTUPAK

  1. Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
  2. U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje (koristi tavu koja može ići i u pećnicu). Dodaj češnjak i luk, pirjaj ih 5 minuta dok ne omekšaju, piše miss7.
  3. Dodaj rajčicu, med, špinat, sol i papar te njoke. Također, ako koristiš, dodaj svježi bosiljak. Pirjaj oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a špinat počne venuti.
  4. Dodaj mozzarellu narezanu na komadiće.
  5. Pripremljeno jelo stavi u pećnicu na otprilike 15 minuta, dok mozzarella ne poprimi zlatno smeđu boju.
Posjeti joomboos.24sata.hr