Sočni njoki s kremastim umakom koji se tope u ustima
Brzi zapečeni njoki sa špinatom i mozzarellom oduševit će čak i najizbirljivija nepca. Sočan umak od špinata i rajčice, obogaćen medom i kremastom mozzarellom, daje jelu savršen balans okusa. Dobar tek!
SASTOJCI
- maslinovo ulje 1 žlica
- češnjak 3 režanj
- luk 1 kom
- pasata od rajčice 700 g
- med 1 žlica
- mladi špinat 100 g
- sol
- svježe mljeveni crni papar
- njoki 800 g
- mozzarella 300 g
- svježi bosiljak 25 g
- parmezan
POSTUPAK
- Zagrij pećnicu na 200 stupnjeva.
- U velikoj tavi zagrij maslinovo ulje (koristi tavu koja može ići i u pećnicu). Dodaj češnjak i luk, pirjaj ih 5 minuta dok ne omekšaju, piše miss7.
- Dodaj rajčicu, med, špinat, sol i papar te njoke. Također, ako koristiš, dodaj svježi bosiljak. Pirjaj oko 5 minuta dok se sastojci ne sjedine, a špinat počne venuti.
- Dodaj mozzarellu narezanu na komadiće.
- Pripremljeno jelo stavi u pećnicu na otprilike 15 minuta, dok mozzarella ne poprimi zlatno smeđu boju.