Špagete od tikvica: Isprobajte ovaj najfiniji recept!

Simply Quinoa/Pinterest
Sve popularniji zoodles, odnosno špageti od tikvica, mnogima su omiljena ljetna poslastica. Riječ je o rezancima ili špagetima od tikvica koje se pripremaju od sirovih tikvica. Mi vam donosimo recept u kojem ćete ih jesti u kombinaciji s umakom od češnjaka i maslinovog ulja. Uživajte u pripremi!
Vidi originalni članak

SASTOJCI

  • maslinovo ulje 2 žlica
  • češnjak 2 režanj
  • tikvice 2 kom
  • parmezan 2 žlica
  • sol
  • svježe mljeveni crni papar

POSTUPAK

  1. Napravi špagete od tikvica prema gore navedenim uputama, piše miss7
  2. Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodaj češnjak i pirjaj 30-ak sekundi.
  3. Dodaj špagete od tikvica i okreći ih u tavi, oko jednu minutu, samo da se zagriju i lagano omekšaju, a zatim isključi vatru.  
  4. Pospi ih naribanim parmezanom, posoli i popapri po ukusu.  
  5. Još ih jednom promiješaj u tavi i posluži.


 

Posjeti joomboos.24sata.hr