Špagete od tikvica: Isprobajte ovaj najfiniji recept!
Sve popularniji zoodles, odnosno špageti od tikvica, mnogima su omiljena ljetna poslastica. Riječ je o rezancima ili špagetima od tikvica koje se pripremaju od sirovih tikvica. Mi vam donosimo recept u kojem ćete ih jesti u kombinaciji s umakom od češnjaka i maslinovog ulja. Uživajte u pripremi!
SASTOJCI
- maslinovo ulje 2 žlica
- češnjak 2 režanj
- tikvice 2 kom
- parmezan 2 žlica
- sol
- svježe mljeveni crni papar
POSTUPAK
- Napravi špagete od tikvica prema gore navedenim uputama, piše miss7.
- Zagrij maslinovo ulje u velikoj tavi na srednjoj vatri. Dodaj češnjak i pirjaj 30-ak sekundi.
- Dodaj špagete od tikvica i okreći ih u tavi, oko jednu minutu, samo da se zagriju i lagano omekšaju, a zatim isključi vatru.
- Pospi ih naribanim parmezanom, posoli i popapri po ukusu.
- Još ih jednom promiješaj u tavi i posluži.