Spoj lososa i špinata, uz kremu od jogurta, osvaja na prvu

Canva
Donosimo vam recept za jednostavnu večeru - losos sa špinatom i laganom kremom od jogurta
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 4 ploške fileta (od po 120 g)
  • 3 žlice limunovog soka
  • 2 ljutike
  • 350 ml ribljeg temeljca
  • 600 g špinata
  • Češanj češnjaka
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • Muškatni oraščić
  • 2 žumanjka
  • 150 g jogurta
  • Sol, papar
  • Narezana limunova korica

Priprema:

Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.

Filete lososa operi vrućom vodom i posuši. Zatim ih prelij sa 2 žlice limunova soka te ih posoli i popapri. Ljutiku oljušti i nareži na kockice. Jednu ljutiku raspodijeli po vatrostalnoj posudi u koju stavi masnoću, a na nju poslaži filete lososa.

Ugrij riblji temeljac te ga izlij u vatrostalnu posudu. Pokrij aluminijskom folijom i ostavi u pećnici 10-ak minuta.

Očisti i operi špinat. Oljušti i nasjeckaj češnjak. U tavi ugrij ulje i ispirjaj ljutiku i češnjak. Dodaj špinat. Posoli, popapri i dodaj malo ribanog muškatnog oraščića.

Za umak na pari miješaj žumanjke, jogurt i žlicu limunova soka dok ne dobiješ pjenastu smjesu. Pjenu od jogurta začini solju, paprom i limunovom koricom.

Losos, špinat i pjenu od jogurta raspodijeli na tanjure te po želji ukrasi svježim špinatom. Kao prilog posluži kuhani krumpir s peršinom.

Uživaj!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr