Spoj lososa i špinata, uz kremu od jogurta, osvaja na prvu
Sastojci:
- 4 ploške fileta (od po 120 g)
- 3 žlice limunovog soka
- 2 ljutike
- 350 ml ribljeg temeljca
- 600 g špinata
- Češanj češnjaka
- 2 žlice maslinovog ulja
- Muškatni oraščić
- 2 žumanjka
- 150 g jogurta
- Sol, papar
- Narezana limunova korica
Priprema:
Pećnicu zagrij na 180 stupnjeva.
Filete lososa operi vrućom vodom i posuši. Zatim ih prelij sa 2 žlice limunova soka te ih posoli i popapri. Ljutiku oljušti i nareži na kockice. Jednu ljutiku raspodijeli po vatrostalnoj posudi u koju stavi masnoću, a na nju poslaži filete lososa.
Ugrij riblji temeljac te ga izlij u vatrostalnu posudu. Pokrij aluminijskom folijom i ostavi u pećnici 10-ak minuta.
Očisti i operi špinat. Oljušti i nasjeckaj češnjak. U tavi ugrij ulje i ispirjaj ljutiku i češnjak. Dodaj špinat. Posoli, popapri i dodaj malo ribanog muškatnog oraščića.
Za umak na pari miješaj žumanjke, jogurt i žlicu limunova soka dok ne dobiješ pjenastu smjesu. Pjenu od jogurta začini solju, paprom i limunovom koricom.
Losos, špinat i pjenu od jogurta raspodijeli na tanjure te po želji ukrasi svježim špinatom. Kao prilog posluži kuhani krumpir s peršinom.
Uživaj!
Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.