Sretan Dan očeva: 10 fora činjenica o tatama

Pixabay
Danas je dan očeva, odi zagrli svog tatu i reci mu da je najbolji. Donosimo ti 10 zanimljivih činjenica o očevima koje sigurno nisi znao.
Vidi originalni članak

1. Halsey Taylor izmislio je fontanu za piti vodu u čast svom tati koji je dobio tifusnu groznicu nakon što je pio vodu sa zaražene javne slavine. 

2. Otac poznatog tenisača Andrea Agassija nastupao je za Iran na Olimpijskim igrama  1948. i 1952. kao boksač.

via GIPHY

3. Na Tajlandu, kraljev rođendan je ujedno i Dan očeva. Kako bi se proslavilo, pale se vatrometi i organiziraju se humanitarne radnje kao davanje krvi. 

4. Za vrijeme američkog predsjednika Harryja Trumana, glazbeni kritičar iz Washington Posta dao je koncertu njegove kćeri negativnu recenziju. Predsjednik mu je na to odgovorio ovako:

-Jednog dana se nadam da ću te upoznati. Kada se to dogodi, trebat ćeš novi nos i puno leda-

via GIPHY

5. A.A. Milne izmislio je medvjedića Winnie Pooha za svog sina Christophera Robina. Pooh je napravljen po uzoru na Christopherovog plišanog medvjedića Edwarda.Winnie je dobio ime po medvjediću iz zoološkog vrta u Londonu koji je bio najdraži Christopheru. Ime Pooh je dobio po Christopherovom ljubimcu labudu. 

6. Prema jednoj anketi za kompaniju TiVo najbolji televizijski očevi su Cliff Huxtable iz The Cosby Show (koji je optužen za seksualno napastvovanje), Pa Ingalls (Little House on the Prairie), Mike Brady (The Brady Bunch); 8. Tim Taylor (Home Improvement), Danny Tanner (Full House)

via GIPHY

7. Čovjek koji je posudio glas Papa Štrumfu, također je posudio glas Scoobyju Doou, rendžeru Smithu u Medvjedu Yogiju i Astru i Rudiju iz Jetsonsa. 

8. U 2001. Yuri Usachev, astronaut, dobio je video od svoje dvanaestogodišnje kćeri dok je bio u orbiti. 

via GIPHY

9. Jedina glazbena kolaboracija između tate i kćeri koja je bila na Billboardovoj top listi je pjesma Something stupid od Franka i Nancy Sinatre. 

10. Tata morski konjic je taj koji je trudan i nosi jajašca.

Posjeti joomboos.24sata.hr