Stare staklenke nisu za baciti: Evo kako ih možete iskoristiti

Zeljko Lukunic/Pixsell/Canva
U novoj epizodi zabavno-edukativnog DIY serijala 'Recikliraj i zaradi' JoomBoosovac Magic Leon je s mladom obožavateljicom od odbačenih staklenki od krastavaca napravio kreativne tegle za biljke i cvijeće
Vidi originalni članak

Još jedan četvrtak, još jedna epizoda serijala 'Recikliraj i zaradi' koji je JoomBoos pokrenuo u suradnji sa zagrebačkom Čistoćom. Ovoga puta JoomBoosovac, youtuber, zabavljač i mađioničar Magic Leon s jednom je obožavateljicom odlučio 'spasiti' stare staklenke od krastavaca.

POGLEDAJTE VIDEO:

"Sigurno doma svi imate stare, odbačene boce i staklenke od krastavaca, zar ne? E pa, nemojte ih ni slučajno bacati. Sad ćemo vam Eva (10) i ja pokazati kako ih možete iskoristiti i prenamijeniti i od njih napraviti nešto genijalno", objasnio je odmah na početku videa Leon. A onda su se bacili na posao.

Od staklene boce odlučili su napraviti vazu, a od staklenke cikle ili krastavaca izradili su divnu teglu za biljke. Osim starih staklenki trebao im je i neki alat i dodaci kako bi im projekt bio zabavniji. Nabavili su špage, ljepila, zemlju i nešto cvijeća. 

"Vruće ljepilo pažljivo nanosi i uvijek koristi zaštitu da se ne opečeš", objasnio je Leon. A nakon što su zalijepili špage na staklenke i čekali da se osuše, odlučili su malo razvijati i moždane vijuge.

"Dobrodošli u još jedan kviz 'Ekoforija'. Jesi li spremna Eva? Idemo odmah na pitanja", najavio je Leon Evi novi izazov, a onda su se bacili na pitanja koja su pronašli na stranici 'Ekoforija', kao i u svakoj epizodi dosad. Ponovno su se na tom zadatku sjajno snašli, ali, što je s onim bocama i staklenkama koje čekaju i suše se...?

Sad je došlo vrijeme da Leon i Eva u njih stave i nešto živo - malo biljaka, malo cvijeća. U veću su staklenku presadili zelenu biljku, a u vazu su stavili prekrasne cvjetove ruža. 

"Wow! Stvarno wow! Ovo tako dobro izgleda, uopće nisam ovo očekivao. Što misliš, za koliko ovo možemo sad prodati online?", pitao je Leon Evu, a ona je imala spreman odgovor. "Pa 200 kuna, sto posto", rekla mu je Eva.

Kako je izgledao cijeli proces prenamjene starih staklenki i jesu li Leon i Eva uspjeli prodati svoja mala remek djela, pogledajte u novoj epizodi 'Recikliraj i zaradi' samo na JoomBoos YouTube kanalu.

U serijalu 'Recikliraj i zaradi', nastao u suradnji sa zagrebačkom Čistoćom, Magic Leon i njegovi mali pomagači pokazat će vam kako reciklirati i iskoristiti stare stvari, umjesto da ih se baca u smeće - i kako na taj način zaštititi naš okoliš.

Na naš JoomBoosast i zabavan način želimo vas ovim projektom potaknuti da smanjite količinu otpada i naučite kako 'starim' stvarima dati novu svrhu, kako ih učiniti funkcionalnima i kako ih ponovno 'oživjeti'! Također, tu smo da vas pokušamo potaknuti da što više razvrstavate otpad i reciklirate te na taj način štitite i čuvate okoliš i naš planet - jer stvarno imamo samo jedan! I zato #razvrstajme! 

OSVOJI MEET-UP SA SVOJIM NAJDRAŽIM INFLUENCERIMA!

Recikliranje i briga o okolišu se uvijek isplati, a prave prirodoljupce nagrađujemo. Zasuči rukave i pošalji nam fotku kako odvajaš otpad u Instagram inbox, a par sretnih eko-ratnika dobiti će priliku upoznati svoje omiljene JoomBoos influencere!

Posjeti joomboos.24sata.hr