Stoka, Nika Zorjan i Rasta u finalu prestižnih MAC nagrada

Pixsell
JoomBoosovi izvođači i pjesme nominirani su u nekoliko kategorija na prestižnom regionalnom glazbenom natjecanju MAC Awards, a među nominiranima su se našli Nika Zorjan, Borna Rastović, BQL...
Vidi originalni članak

MAC Awards dodjela nagrada održava se drugu godinu zaredom u Beogradu, 27. siječnja, a na svečanoj dodjeli proglasit će pobjednike u 17 različitih glazbenih kategorija. U njih nekoliko nominirani su i JoomBoosovi izvođači sa četiri velika hita; 'Vruće' Nike Zorjan, Isaaca Palme i BQL-a, pjesma 'Generacija Z' JoomBoosa i Bake Prase, hip-hop hit 'Crni dani' Borne Rastovića te blagdanska pjesma Stoke, ZsaZse i LayZ-ja 'Božić je'.

Više od 8 milijuna pregleda 

Svi nominirani JoomBoosovi hitovi na YouTubeu i ostalim društvenim mrežama dosad su zajedno pregledani i preslušani više od osam milijuna puta. 

Pjesma 'Generacija Z' snimljena je u sklopu uspješne i nagrađivane JoomBoosove mjuzikl serije 'Savršen spoj', a od svibnja do danas skupila je više od 4,5 milijuna pregleda. Pjesma je, nakon izlaska, tjednima bila među prvih 10 videa na YouTube trendingu.

"Ovu su pjesmu super prihvatili u cijeloj regiji, a pogotovo su je prepoznali oni kojima je u startu i bila namijenjena, a to su pripadnici generacije Z", rekli su nam producenti 'Savršenog spoja'.

'Vrući' ljetni hit Nike, BQL-a i Isaaca

Hit Nike Zorjan, Isaaca i BQL-a, 'Vruće', ovog ljeta bio je jedan od najslušanijih u cijeloj regiji. Trenutno broji gotovo dva milijuna pregleda, a atraktivna slovenska pjevačica Nika od samog je početka vjerovala da će hrvatska publika dobro prihvatiti ovu veselu stvar.

"U Sloveniji je pjesma 'Vruće' veliki hit, jako je pozitivna i vesela, prava ljetna pjesma. No, jako mi je drago da smo snimili i hrvatsku verziju. Vaš jezik je izuzetno melodičan i sve se jednostavno poklopilo", objasnila je Nika, a koliko je pjesma dobro prihvaćena i u Hrvatskoj pokazuju ne samo pregledi, već i lajkovi i brojni pozitivni komentari na YouTubeu.

Borna Rastović 8rasta9: 'Zahvaljujem Fil Tilenu'

Još jedan JoomBoosov hit iz serije 'Savršen spoj', pjesma 'Crni dani' Borne Rastovića, nominiran je u kategoriji 'Rap i hip-hop numere'. Borna nam je rekao da je izuzetno ponosan na tu pjesmu i da je počašćen biti nominiran u istoj kategoriji s velikim imenima poput Stoke, Foxa, Bake Prase, ali se posebno zahvalio Fil Tilenu, koji je zaslužan za glazbu i tekst ove pjesme.

"Jako mi je drago što sam nominiran s ovom pjesmom u hip-hop kategoriji, ali najveće hvala Fil Tilenu, koji je odradio lavovski posao s tekstom, glazbom i aranžmanom. Također, zahvaljujem i svima ostalima koji su sudjelovali u cijelom projektu 'Savršenog spoja' iz kojeg se i rodila ova hit stvar. Iako mi nije važno odnijeti pobjedu, čast mi je što sam nominiran i to mi je velika motivacija da i dalje nastavim u ovom smjeru", rekao nam je Borna.

ZsaZsa: 'Trebamo se češće okupljati'

Četvrti JoomBoosov hit nominiran za MAC nagradu je i blagdanska stvar 'Božić je', koja na YouTubeu trenutno ima gotovo milijun pregleda.

"Jako sam sretna kad vidim da postoji jedna tako mlada, a već tako velika i uspješna regionalna nagrada koja spaja sve nas koji se bavimo glazbom. Pogotovo zato što se radi o natjecanju koje ne izolira i ne radi razliku između onoga što je 'kvalitetno i onoga što nije kvalitetno'. Čast mi je biti u društvu svih tih ljudi i bilo bi lijepo i osvojiti nagradu, naravno. Možda i osvojim nagradu upravo sada sa Stokom, LayZ-jem i JoomBoosom, tko zna. Ne nadam se ničemu, ali se veselim svemu", rekla nam je ZsaZsa, a zatim se prisjetila snimanja pjesme i spota s JoomBoos ekipom.

"Jedno znam sigurno, a to je da smo u ovoj pjesmi svi super kliknuli i zapravo sam se jako iznenadila kad sam je vidjela na popisu. Ekipa sa spota je bila zakon i trebali bismo još češće okupiti sve te ljude da zajedno radimo i zajedno jedemo svi za istim stolom, baš kao u spotu", dodala je. 

Glasovanje traje još par tjedana. Prvi krug glasovanja za favorite traje do 11. siječnja, a drugi krug do samog proglašenja pobjednika na svečanoj dodjeli u Beogradu. Za svoje favorite svatko može glasovati na službenoj stranici MAC Awardsa.

Posjeti joomboos.24sata.hr