Svečano je zatvoreno 7. izdanje Brač Film Festivala!

promo
Sinoć je svečano završio Brač Film Festival, festival koji se već sedam godina za redom održava u Supetru i na otok Brač donosi najbolje filmske naslove i filmske debitante
Vidi originalni članak

Brač Film Festival je ove godine po prvi put, unatoč strogim epidemiološkim mjerama, trajao 4 dana. Prikazano je sveukupno 12 filmova od kojih čak 3 hrvatske premijere – prvi makedonski film za djecu 'Stela', te filmovi 'Jazavac pred sudom' i 'Lihvar'.

Publika je ove godine birala najbolji film u svakoj od kategorija – dječji, kratkometražni i dugometražni. Nagradu za najbolji dječji film odnijela je 'Stela', redatelja Stojana Vujičića s prosječnom ocjenom 4.88. Nagradu za najbolji kratkometražni film s prosječnom ocjenom 3.57 odnio je 'Netko treći', redatelja Milorada Milatovića dok je 'Lihvar', s prosječnom ocjenom 4.9, redatelja Nemanje Ćeranića odnio nagradu za najbolji dugometražni program.

Svečanost zatvaranja otvorio je direktor turističke zajednice grada Supetra, Ive Cvitanić koji festival prati i podržava od prve godine te je izjavio kako mu predviđa daljini uspjeh te se nada kako će festival u budućnosti dodatno proširiti svoj program. Okupljenima se obratio i direktor festivala, 26 godišnji Bruno Mustić koji se zahvalio svim prijateljima i sponzorima festivala, a posebno svom timu organizacije i volontera.

U sklopu festivala, održana je i masterclass radionica s poznatim scenaristom Nicholasom Martinom koji je izjavio kako obožava koncept ljetnih kina na otvorenom i kako mu je iznimno drago vidjeti da hrvatska filmska industrija raste, a posebno je napomenuo kako jezik više ne predstavlja prijašnju barijeru u svijetu filma i kako mu se hrvatska kinematografija iznimno sviđa, kao i ona iz Srbije i Bosne i Hercegovine.

Festival je održan u skladu sa svim epidemiološkim mjerama te je broj sjedećih mjesta svaku večer bio ograničen na 150, a ulaznice za sva 4 dana festivala prodane su u rekordnom vremenu, što pokazuje da je publika itekako željna dobrih filmova i kulturnih događanja.

Posjeti joomboos.24sata.hr