Svijet troši milijarde dolara na kupnju aplikacija?!

Olivia Rodrigo Instagram
Možeš li prebrojati koliko aplikacija trenutno imaš na svom pametnom telefonu? Koliko aplikacija su bile free, a koliko si ih morao kupiti?
Vidi originalni članak

Jeste li znali da je prema podacima iz 2018. godine potrošnja na tržištu aplikacija, u raznih trgovinama aplikacijama poput AppStorea, Play Storea ili drugih, iznosila više od 100 milijardi dolara.

Također, potrošnja raste i po pojedinačnom korisniku pa je 2017. g. korisnik prosječno trošio 20,94 dolara na aplikacije, a procjenjuje se da će taj iznos biti u 2022. godini biti 25,65 dolara.

via GIPHY

Najviše novca za aplikacije troši se u Kini, Sjedinjenim Državama, Južnoj Koreji i Njemačkoj. Kina će ipak biti najveći potrošač pa se predviđa da će ostvariti porast od 107 % i s 30,2 milijarde dolara zabilježenih u 2017. godini skočit će na 62,4 milijarde.

via GIPHY

Najviše od svega se kupuju igre, no očekuje se i rast potrošnje za ostatak aplikacija, kao što su aplikacije za upoznavanje ili slušanje glazbe i gledanje videa.

Piši nam u komentare koje su tvoje omiljene aplikacije i koliko mjesečno trošiš na njih?!


Stigao nam novi broj JoomBoos VideoStar magazina u kojem smo, samo za vas, pripremili hrpu iznenađenja.

Možete odabrati između dvije naslovnice. Na jednoj se nalazi zločesti dečko YouTubea Logan Paul, a na drugoj jedna od najpopularnijih hrvatskih YouTuberica SaamoPetra.

Ne propusti odlične modne savjete i pročitaj kako isfurati jednu od najpopularnijih boja sezone.

Otkrij pedeset nijansi žute i saznaj kako uvijek biti trendi u školi.

U magazinu možeš dobiti super cool dar - personalizirane kartice s motivacijskom porukom koju su ručnu potpisali najpoznatiji hrvatski YouTuberi i Nescafe 3u1.

Posjeti joomboos.24sata.hr