Tajlandski premijer: Imate li pitanja? Obratite se mom kartonu

YouTube/screenshot, canva
Na press konferenciji, tajlandski premijer postavio je kartonsku repliku sebe i pokupio se.
Vidi originalni članak

Tajlandski premijer Prayuth Chan-ocha pronašao je novi način kako 'hendlati' novinare i pitanja na koje ne želi odgovoriti. Glavni razlog press konferencije bila je tema odgođenih izbora koji su se trebali održati 2017., a na kojima su građani trebali odlučiti žele li vratiti demokraciju u zemlju i smijeniti vlast (Tajland je kraljevina, na čelu s kraljem Maha Vajiralongkorn).

Naime, nezadovoljni građani prosjedovali su protiv trenutačne vlade, zbog čega su tisuće bili uhapšeni i strpani u zatvore. Ipak, čini se da tajlandskom premijeru nije baš bilo do odgovaranja na novinarska pitanja. Kada se napokon pojavio ispred vladine zgrade u Bangkoku gdje je bila zakazana pressica, postavio je kartonsku repliku sebe i rekao:

- Ako imate pitanja o politici, slobodno se obratite njemu - te pokazao na drugog sebe, a novinarima i svima nazočnima mahnuo, te otišao. Ova se vijest proširila po internetu u sekundi, a svi su ostali pomalo šokirani ponašanjem tajlandskog premijera. 

Nakon što se pokupio i vratio u vladinu zgradu, publika se počela zabavljati, slikati, pa čak i rukovati s kartonskom replikom Prayuth Chan-ocha. 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr