Tako sočna, tako fina: Brza čokoladna torta
Donosimo vam recept za najslasniju čokoladnu tortu
Sastojci:
- 170 g tamne čokolade
- 80 g maslaca
- 4 jaja
- 100 g šećera
- 30 g badema
- prstohvat soli
Priprema:
Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva i premaži kalup maslacem.
Čokoladu natrgaj na komadiće i rastopi je na pari s maslacem i prstohvatom soli. Pjenasto istuci jaja sa šećerom. Lagano sjedini obje smjese uz pomoć pjenjače.
Prosij mljevene bademe i umiješaj ih pa nastavi miješati drvenom žlicom. Prelij tijesto u kalup i peci 15-20 minuta, sve dok površna ne postane čvrsta i gipka.
Izvadi kolač iz pećnice i pričekaj da se ohladi, a zatim ga izvadi iz kalupa. Ukrasi šećerom u prahu ili kakaom i posluži!