Talijanski klasik na proljetni način: Tiramisu s jagodama!

canva
Sezona jagoda je ozbiljno krenula, a mi smo je jedva dočekali i sad bismo radili deserte samo s njima! Evo jedan zanimljiv recept za talijanski klasik s dodatkom ovog sočnog voća. Ovako se priprema tiramisu s jagodama:
Vidi originalni članak

Sastojci - za sirup od jagode:

  • 350 g jagoda
  • 4 žlice soka naranče
  • 2 žlice šećera

Ostali sastojci:

  • piškote (trebat će vam oko 25 komada)
  • 200 g mascarponea
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 200 g grčkog jogurta
  • 150 g jagoda

Ovako pripremite sirup:

1. Operite, očistite i narežite jagode na manje komade. Prelijte ih sokom od naranče, pospite šećerom i stavite na laganu vatru.

2. Pustite da krčka i povremeno promiješajte. Nakon nekoliko minuta, kad jagode omekšaju, maknite ih s vatre i zgnječite.

3. Pričekajte da se malo ohladi, procijedite uz pomoć gaze ili cjedila, premjestite u čistu posudicu s poklopcem i stavite u hladnjak.

Ovako pripremite ostatak kolača:

1. Pripremite posudu za pečenje duboku barem deset centimetara.

2. Izmiksajte mascarpone sa šećerom u prahu i grčkim jogurtom u pahuljastu i sjajnu kremu.

3. Jagode operite i tanko narežite. Svaku piškotu umočite u ohlađeni sirup s obje strane, ali nakratko kako se ne bi razmočila.

4. Poslažite ih tako da prekriju dno posude. Premažite zatim polovicom kreme od mascarponea pa poslažite polovicu jagoda. Ponovite cijeli postupak i završite s narezanim jagodama.

5. Stavite u hladnjak na najmanje četiri sata!

Originalni recept pronađite na Miss Gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr