Talijanski klasik na proljetni način: Tiramisu s jagodama!
Sastojci - za sirup od jagode:
- 350 g jagoda
- 4 žlice soka naranče
- 2 žlice šećera
Ostali sastojci:
- piškote (trebat će vam oko 25 komada)
- 200 g mascarponea
- 4 žlice šećera u prahu
- 200 g grčkog jogurta
- 150 g jagoda
Ovako pripremite sirup:
1. Operite, očistite i narežite jagode na manje komade. Prelijte ih sokom od naranče, pospite šećerom i stavite na laganu vatru.
2. Pustite da krčka i povremeno promiješajte. Nakon nekoliko minuta, kad jagode omekšaju, maknite ih s vatre i zgnječite.
3. Pričekajte da se malo ohladi, procijedite uz pomoć gaze ili cjedila, premjestite u čistu posudicu s poklopcem i stavite u hladnjak.
Ovako pripremite ostatak kolača:
1. Pripremite posudu za pečenje duboku barem deset centimetara.
2. Izmiksajte mascarpone sa šećerom u prahu i grčkim jogurtom u pahuljastu i sjajnu kremu.
3. Jagode operite i tanko narežite. Svaku piškotu umočite u ohlađeni sirup s obje strane, ali nakratko kako se ne bi razmočila.
4. Poslažite ih tako da prekriju dno posude. Premažite zatim polovicom kreme od mascarponea pa poslažite polovicu jagoda. Ponovite cijeli postupak i završite s narezanim jagodama.
5. Stavite u hladnjak na najmanje četiri sata!
Originalni recept pronađite na Miss Gastro.