Pizza na drugačiji način: Calzone oduševljava sve!

canva
Calzone pizza po ovom receptu će vam sigurno dobro ispasti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 540 g glatkog brašna
  • 2 žličice soli
  • 3 žličice suhog kvasca
  • 1 dcl ulja
  • 3 dcl mlake vode
  • Punjenje po želji

Priprema:

Zamijesiti tijesto i pustiti da se diže oko sat vremena. Nakon što se diglo, tijesto podijeliti na 6 loptica.

Punjenje radi po želji, kao i inače za pizzu. Umak od rajčice, šunka, sir, kulen, šampinjoni... Zaista ju možeš puniti s čime god voliš ili s onim što taj tren imaš u hladnjaku. 

Peći na 200 stupnjeva oko 40 min, dok ne dobiju zlatno žutu boju. Nakon pečenja obavezno premazati uljem i pokriti krpom.

Originalni recept možeš pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr