Tiramisu s jagodama želimo isprobati već danas!

canva
Isprobajte sezonsku verziju talijanskog klasika, dodajte mu jagode i uživajte!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 500 grama mascarponea
  • 350 grama svježih jagoda
  • 4 žlice soka od naranče
  • 2 žlice šećera
  • 25 komada piškota
  • 4 žlice šećera u prahu 
  • 200 grama grčkog jogurta
  • 150 grama jagoda

Priprema:

Sirup: 1. Jagode operite i nasjeckajte na manje komadiće. Prelijte ih sokom od naranče, pospite šećerom i stavite na laganu vatru. Pustite da sirup krčka i povremeno miješajte. 

2. Maknite jagode s vatre kad omekšaju i pustite sirup da malo ohladi.

3. Kad se sirup ohladi procijedite ga kroz sito i stavite u hladnjak.

4. Pripremite posudu za pečenje duboku barem 10-ak cm. 

5. Izmiksajte mascarpone sa šećerom u prahu i grčkim jogurtom dok ne dobijete pahuljastu smjesu. Jagode operite i tanko narežite.

6. Svaku piškotu kratko umočite u sirup, ali ne predugo, kako se ne bi razmočile. Posložite ih tako da prekriju dno posude. 

7. Premažite piškote polovicom pripremljene kreme pa posložite polovicu narezanih jagoda. Ponovite cijeli postupak još jednom.

8. Stavite u hladnjak na najmanje četiri sata kako bi se tiramisu što bolje stisnuo, a idealno - preko noći! Dobar tek!

Više ovakvih recepata pronađite na Miss Gastro portalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr