Tko ne voli ovaj trio u kolaču - čokolada, vanilija i višnje?

dada_cakes_/instagram
Slastičarski klasik čiji se recept prenaša s koljena na koljeno već generacijama i nas je inspirirao na kreativnost. Evo kako ga napraviti!
Vidi originalni članak

Za biskvit:

  • 250 g maslaca
  • 200 g šećera
  • sol
  • 6 jaja
  • 400 g brašna
  • 3 žličice praška za pecivo
  • 5 žlica mlijeka
  • 1 žlica gorkog kakaa
  • 2 žlice ruma

Za nadjev:

  • 1 kg svježih višanja ili 2 staklenke kompota (od 720 ml)
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 500 ml mlijeka
  • 3 žlice šećera
  • 200 g maslaca
  • 50 g šećera u prahu
  • 200 g tamne čokolade
  • 1 žlica masla


Priprema:

Zagrij pećnicu na 200 Celzijevih stupnjeva. Za to vrijeme pjenasto stuci maslac sa šećerom i prstohvatom soli, umiksaj jedno po jedno jaje, po tome rasporedi mješavinu brašna i praška za pecivo te malo-pomalo dodaj mlijeko sve dok ne dobiješ glatku smjesu koja se može razmazivati.

Ako je smjesa pregusta, možeš dodati još malo mlijeka. Višnje operi, očisti od koštica, odnosno ocijedi od soka. U lim obložen papirom za pečenje u ravnomjernom sloju razmaži polovicu biskvita pa po tome razmaži drugu polovicu pomiješanu s kakaom i rumom.

Po vrhu rasporedi višnje, stavi biskvit u pećnicu i peci oko 30 min. Pečeni biskvit izvadi i ostavi da se ohladi. U međuvremenu skuhaj puding s mlijekom i šećerom prema uputi na vrećici. U mlaki puding malo-pomalo umiksaj maslac izrađen sa šećerom u prahu pa kremom premaži hladni biskvit.

Razlomljenu čokoladu otopi u metalnoj zdjeli na pari s maslom. Prelij je preko kolača pa nazubljenom lopaticom (ili vilicom) po glazuri izvuci valove.

Kada se stisne, kolač po želji pospi kakaom i nareži na kriške.

CIJELI RECEPT POGLEDAJTE OVDJE.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr