Top 6 najboljih ljetnih filmova svih vremena

Facundo Arrizabalaga/REUTERS/PIXSELL, Canva
Bliže nam se topli ljetni mjeseci, a osim ljetne odjeće i preplanulog tena, s ljetom dolaze i filmovi koje bi bila šteta ne pogledati.
Vidi originalni članak

Nema sumnje kako će nam ovo ljeto biti malo drugačije. Ipak, prije nego se priklonimo negativnim prognozama, mogli bismo se najprije malo opustiti uz neki ljetni film koji svakako vrijedi pogledati, kako piše MarieClaire.

1. Call me by your name

Film je snimljen u Lombardiji, tijekom ljeta 1983. god. ‘Call me by Your Name’ je film o romantičnim odnosima između 17-godišnjeg Elioa i 24-godišnjeg doktorskog asistenta Eliovog oca. Složen dinamikom ljubavi i drame, film je vrtlog emocija, a na površinu donosi složene i intimne osjećaje između dvojice mladića.

2. Bilježnica

Ryan Gosling i Rachel McAdams zvijezde su ove romantične drame. Film je snimljen 1940-ih u Južnoj Karolini, a prikazuje ljubavnu priču između mlinskog radnika Noah Calhoun i bogate djevojke Allie. Kada Noah odlazi u Drugi svjetski rat, njihova veza mora završiti. Za vrijeme Noinog odsustva, Allie se zbliži s drugim muškarcem i prihvati biti njegova žena. Nekoliko godina kasnije, Noah se vraća neposredno prije nego se Allie uda, a njihova se strast ponovno rasplamsava i osjećaji između njih postaju jači nego ikad. Ovo je jedna od najljepših ljubavnih priča i film će vam sigurno prirasti srcu.

3. 500 dana ljeta

Kad djevojka Summer iznenada prekine s Tomom, srce mu je potpuno slomljeno. U nastojanju da otkrije što je pošlo po zlu i navelo Summer na prekid, Tom se odluči osvrnuti na svoju vezu sa Summeri 500 dana provedenih s njom. Na kraju krajeva uspijeva doći do mnogih zanimljivih spoznaja i ponovnog otkrivanja sebe.

4. Čarobne hlače

Po prvi put , četiri najbolje prijateljice, Bridget, Carmen, Lena i Tibby, moraju provesti ljeto svaka na svojoj strani. Kako bi održale svoje prijateljstvo, odlučuju se izmjenjivati ​​i dijeliti par traperica, koje nevjerojatno odgovaraju svima. Njihova emocionalna veza je već bila jaka, a traperice im doprinose da ono bude još jače. Ova je priča temeljena na istoimenom romanu Ann Brashares, a film istražuje stvarno prijateljstvo i snažne likove mladih djevojaka.

5. Mamma Mia

Čak i ako ste već gledali ovaj film (a vjerojatno jeste), uvijek je dobar trenutak za ponovno gledanje - pogotovo ako ste raspoloženi za odličan ljetni film. Sophie, koju glumi Amanda Seyfried, sprema se vjenčati u Grčkoj, gdje je njezina mama Donna ugostiteljica, ali Sophie ne može podnijeti ideju da neće biti njezinog tate koji bi ju odveo pred oltar. U nadi da će otkriti tko joj je otac, Sophie potajno poziva na svoje vjenčanje tri muškarca čija imena pronalazi u starom dnevniku njezine mame.

6. Vikend kod Bernieja

Bernie, bogati šef tvrtke, poziva četvoricu svojih zaposlenika da provedu vikend u njegovoj luksuznoj kući na plaži, kako bi se malo zabavili i opustili u ljetnom periodu. Ipak, ispostavi se kako je poziv u njegovu kuću samo Berniejev izgovor za ubojstvo jednog od zaposlenika, jer je prethodno otkrivena prevara koju je zaposlenik počinio. Kako to obično biva, stvari baš neće ići po planu.

 

 

Novi JoomBoos Posterbook potraži na svim kioscima tiska!

Posjeti joomboos.24sata.hr