Torta od palačinki koja osvaja na prvi griz

YouTube/Screenshot
Ova torta od palačinki ima samo nekoliko sastojaka, a prepuna je okusa
Vidi originalni članak

Sastojci:

PALAČINKE:

  • 180 g oštrog brašna
  • 35 g kakao praha
  • prstohvat soli
  • 3 jaja
  • 10 g šećera
  • 260 ml mlijeka
  • 160 ml vode
  • 60 g meda
  • 25 ml suncokretovog ulja

KREMA:

  • 250 g krem sira
  • 90 g šećera u prahu
  • 150 g vrhnja
  • 250 g slatkog vrhnja
  • 20 g meda
  • 4 žlice šećera u prahu

Priprema:

Stavi u posudu brašno, kakao, prstohvat soli i šećer te sve dobro promiješaj. Potom dodaj 3 jaja, miješajući postepeno ulij mlijeko pa dodaj vodu te miješaj dok ne dobiješ glatko tijesto.

Procijedi tijesto za palačinke kroz fino sito da ne ostanu grudice. Dodaj tijestu med te ostavi da odstoji 20 minuta. Nakon toga umiješaj 25 ml biljnog ulja.

Namaži tavu biljnim uljem te ispeci palačinke s obje strane na srednjoj vatri. Trebaš dobiti 14 palačinki.

Za kremu dobro izmiksaj krem sir, 45 g šećera u prahu i kiselo vrhnje. U drugoj posudi izmiksaj slatko vrhnje i 45 g šećera u prahu u čvrsti šlag. Dodaj to kremi te sve dobro izmiješaj.

Svaku palačinku premaži kremom. Ostavi malo kreme za kasnije. Svaku palačinku presavij dvaput. Potom po svakoj palačinki premaži preostalu kremu.

Oprezno namotaj tri palačinke u nizu. Potom svaku palačinku 'lijepi' na kolut tako da slažeš jednu po jednu s premazanim dijelom i svaki put dobro pritisni.

Omotaj tortu kalupom za tortu te prekrij prozirnom folijom. Stavi kolač u hladnjak da odstoji 8-10 sati. 8. Makni kalup i foliju. Prije posluživanja pospi kolač šećerom u prahu. 




 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr