Tripice ili fileki: Jelo koje ili voliš ili ne voliš!

Canva
Ovo starinsko jelo mnogi obožavaju, a mnogi ga ne mogu ni pogledati
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 kg junećih ili telećih tripica
  • 2 glavice luka
  • 2 režnja češnjaka
  • 2 mrkve
  • 100 g korijena celera
  • 50 g slanine
  •  200 ml bijelog vina
  • 500 ml pasate od rajčice
  • 2 lovorova lista
  • svježi list peršina
  • 5 krumpira
  • sol, papar
  • voda
  • ocat

Priprema:

Nasitno nasjeckaj luk, češnjak, mrkvu i celer te prži na maslinovu ulju dok sasvim ne omekša (po potrebi ulij malo vode da ne zagori). Dodaj i pancetu narezanu na kockice i poprži, zatim i vino pa pusti da ishlapi.

Potom dodaj rajčice, lovorov list i 2-3 čaše vode. Kad jelo zakuha, dodaj tripice (ako imaš svježe, prethodno ih skuhaj u vodi sa 2 lovorova lista, 2 češnja češnjaka, malo octa i soli pa kuhaj dok tripice ne omekšaju).

Kuhaj oko pola sata pa dodaj krumpir narezan na kockice. Kuhaj još 45 minuta do 1 sat. Na kraju dodaj nasitno nasjeckan peršin.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr