U dokumentarcu ispričani detalji o smrti princeze Diane

John Stillwell/Press Association/PIXSELL
Princeza Diana tragično je izgubila život prije 25 godina u Parizu, a sada je, prvi put nakon tog događaja, francuska policija odlučila iznijeti neke detalje
Vidi originalni članak

Inspektori koji su, prije 25 godina, radili na slučaju pogibije princeze Diane, u novom su dokumentarcu naziva 'Investigating Diana: Death In Paris' otvoreno progovorili o ovoj tragediji i javnosti ispričali neke, dosad nepoznate, detalje, piše Her

Glavni istražitelj koji je radio na ovom slučaju, Erik Gigou, objasnio je kako su u potpunosti rekonstruirali rutu kojom se princeza Diana kretala kako bi, do najsitnijeg detalja, mogli saznati što se točno dogodilo. 

"Rekonstruirali smo rutu kojom su se kretali, pokušali smo pronaći sve svjedoke, bilo koga tko je mogao vidjeti ili čuti bilo što. Nekoga tko je mogao vidjeti aute, motocikle, bilo što što se moglo dogoditi u minutama ili sekundama prije nesreće", ispričao je Gigou. 

"To je za nas bila utrka s vremenom od trenutka kada smo počeli raditi na slučaju jer je ljudsko sjećanje vrlo ranjivo i sjećanja blijede tijekom vremena", dodao je. 

Epizoda u kojoj se pojavio Gigou prva je od sveukupno četiri i govorit će o Henriju Paulu, vozaču princeze Diane i sumnjama da je u trenutku nesreće bio pod utjecajem alkohola. 

Gigou je prokomentirao i nagađanja o nesreći koja su se tada mogla pročitati u gotovo svim novinama. 

"Sve istrage u Francuskoj su tajne i ništa se ne otkriva medijima. No, tada smo u gotovo svim magazinima mogli pročitati neke poluinformacije čija je istinitost bila upitna", rekao je. 

Posjeti joomboos.24sata.hr