U Hrvatskoj 18 novozaraženih, još troje ljudi je preminulo

POOL
Stožer civilne zaštite RH iznio je najnovije podatke o epidemiji korona virusa u Hrvatskoj.
Vidi originalni članak

,,U protekla 24 sata u Hrvatskoj imamo 18 novooboljelih, što znači da imamo 1832 bolesnika, a 21.647 je testiranih. Preminule su tri osobe. Dvije u Splitu, žena od 96 godina s izrazitim komorbiditetom i muškarac (55) sa sličnim stanjem te u KB Dubrava žena (78), također sa komorbiditetom. Na respiratoru je 27 bolesnika. Hospitaliziranih imamo 361, a oporavljenih 374, što je 15 više u odnosu na jučer, a kod kuće je 241 oporavljenih.'' - izvijestio je ministar Vili Beroš na početku redovite konferencije  za medije Stožera civilne zaštite.

,,Možemo zaključiti da je ovo trenutno dobar rezultat, ali s obzirom na ponašanje ovog virusa u ostatku Europe moramo biti oprezni i dalje. Ne smijemo dopustiti da nas ovaj rezultat pokoleba u provedbi mjera'' - rekao je ministar Beroš.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ministar se osvrnuo i na pitanje o propusnicama:

,,Trudnice će moći bez obzira tko ih vozi doći do bolnica i obaviti porod bez poteškoća. - U bolnici u Puli pokrenuto je testiranje tako da imamo još jedan punkt gdje se testiraju bolesnici kod kojih se sumnja na koronu'' - zaključio je Beroš.

Javnosti se obratio i ministar Božinović.

,,Danas je Nacionalni stožer donio pet odluka, kojima se produžavaju mjere donesene u prethodnom razdoblju, a to se odnosi na javna okupljanja, rad u trgovini, uslužne djelatnosti i održavanja sportskih i kulturnih događaja, a to se produžuje do 4. svibnja, znači produžili smo mjere za 15 dana.'' - rekao je ministar Davor Božinović.

Sve informacije o korona virusu pratite na portalu i YouTube kanalu 24sata.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr