U ovom brzom i ukusnom desertu će uživati cijela obitelj!

canva
Donosimo vam recept za jednostavan kolač koji se brzo sprema, a još brže 'nestaje'
Vidi originalni članak

Ovaj biskvitni kolač s breskvama je naša omiljena ljetna poslastica!

Sastojci:

  • 120 g omekšalog maslaca + za premazivanje kalupa
  • 3 velike, zrele breskve
  • 250 g šećera
  • 130 g brašna
  • 3/4 žličice praška za pecivo
  • 1/4 žličice muškatnog oraščića
  • 3 jaja
  • 3/4 šalice creme fraiche

Priprema:

Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Kalup za torte, promjera 22 cm premaži maslacem, a dno kalupa obloži papirom za pečenje.  

Breskve operi, izvadi im koštice i nareži ih na kriške debljine 1 cm. Rasporedi kriške na dno kalupa za pečenje.  

Izmiješaj 100 g šećera sa 60 ml vode u loncu ili u tavi. Kuhaj na srednje jakoj vatri dok smjesa ne postane jantarna, oko 10 do 12 minuta. Kada je gotova, smjesu makni sa štednjaka i prelij ju ravnomjerno po breskvama.  

U posudi izmiješaj brašno, prašak za pecivo i muškatni oraščić i ostavi sa strane. U drugoj posudi izmiksaj maslac i preostali šećer (150 grama). Dodaj jedno po jedno jaje. Umiješaj smjesu brašna.

Tijesto ravnomjerno rasporedi po breskvama i karameli. Peci 30 do 35 minuta, dok gornja strana ne porumeni i dok se kolač ne stisne.

Izvadi iz pećnice i stavi na rešetku za hlađenje. Nožem pažljivo odvoji stranice, stavi tanjur za serviranje na vrh pa preokreni tortu na pladanj.

Tortu posluži toplu ili ohlađenu na sobnoj temperaturi, uz kuglicu sladoleda od vanilije. Uživaj!

Originalni recept možete pronaći na miss7gastro.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr