U prefinu talijansku pitu spoji čokoladu i bademe

canva
Pripremi prhko tijesto, dodaj nadjev od čokolade i badema pa sve zajedno ubaci u pećnicu. Dok čekaš da se tijesto ispeče, istuci slatko vrhnje koje će poslužiti kao sjajan kontrast čokoladnom punjenju pite.
Vidi originalni članak

Sastojci:

Tijesto:

  • 400 g bijelog brašna
  • 3 jaja
  • 150 g šećera
  • 150 g maslaca

Nadjev

  • 200 g čokolade sa 70% kakaa
  • Pola šalice šalica mlijeka
  • 100 g šećera
  • 30 g badema

Priprema:

Stavi brašno na radnu površinu i u sredini napravi rupu. U nju ulij istučena jaja pa dodaj šećer i lagano sve promiješaj. Dodaj hladni maslac nasjeckan na kockice. Mijesi od tri do pet minuta.

Radi brzo kako se maslac ne bi otopio, a tijesto postalo gnjecavo. Zamotaj ga u foliju i ostavi u hladnjaku 30 min. Na pobrašnjenu površinu izvadi tijesto pa ga prereži napola.

Polovicu razvaljaj i stavi u namašćen lim za pečenje. Na pari otopi čokoladu pomiješanu s mlijekom, šećerom i usitnjenim bademima. Malo ohladi pa ulij u lim s tijestom. Prije toga tijesto izbodi vilicom na nekoliko mjesta.

Razvaljaj ostatak tijesta, nareži na trakice i preklopi preko nadjeva. Peci na 180°c od 40 do 45 minuta, ohladi i potom posluži.

CIJELI RECEPT POGLEDAJTE OVDJE
 

Posjeti joomboos.24sata.hr