U prefinu talijansku pitu spoji čokoladu i bademe
Sastojci:
Tijesto:
- 400 g bijelog brašna
- 3 jaja
- 150 g šećera
- 150 g maslaca
Nadjev
- 200 g čokolade sa 70% kakaa
- Pola šalice šalica mlijeka
- 100 g šećera
- 30 g badema
Priprema:
Stavi brašno na radnu površinu i u sredini napravi rupu. U nju ulij istučena jaja pa dodaj šećer i lagano sve promiješaj. Dodaj hladni maslac nasjeckan na kockice. Mijesi od tri do pet minuta.
Radi brzo kako se maslac ne bi otopio, a tijesto postalo gnjecavo. Zamotaj ga u foliju i ostavi u hladnjaku 30 min. Na pobrašnjenu površinu izvadi tijesto pa ga prereži napola.
Polovicu razvaljaj i stavi u namašćen lim za pečenje. Na pari otopi čokoladu pomiješanu s mlijekom, šećerom i usitnjenim bademima. Malo ohladi pa ulij u lim s tijestom. Prije toga tijesto izbodi vilicom na nekoliko mjesta.
Razvaljaj ostatak tijesta, nareži na trakice i preklopi preko nadjeva. Peci na 180°c od 40 do 45 minuta, ohladi i potom posluži.
CIJELI RECEPT POGLEDAJTE OVDJE