U SAD-u profesori predavanja drže uz Twitter i Instagram

Dreamstime
Izgleda kao san snova, što ti misliš?
Vidi originalni članak

Ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak sve češće javno izgovara kako se profesori na sveučilištima moraju početi prilagođavati.

- Tek jedna trećina studenata kaže da ih profesori inspiriraju i za to ima velikog prostora za ulaganje u sebe. Mi mislimo da profesori ne trebaju učiti o poučavanju i iz osobnog iskustva znam da postoje veliki otpori u akademskoj zajednici - rekla je te nadodala kako su na fakultete su počeli dolaziti studenti koji rijetko čitaju knjige i mailove, žive kroz društvene mreže, osjećaju se izolirano, ali su itekako željni da rješavaju svjetske probleme, i to ne samo kao volonteri. 

Zbog generacije koju su i službeno počeli nazivati I-Gen, sve više američkih sveučilišta mijenjaju i prilagođavaju studijske programe, ali i kompletan pristup studentima. Primjerice, uvodi se sve više predmeta koji se bave psihologijom i samopomoći.

Na Wellesley Collegeu, na programu ekologije studenti “udomljuju” insekte i stabla, a na sveučilištu na Ohiu, u sklopu kolegija o stres managementu, studenti proučavaju vlastito disanje i reakciju na stres priključeni na monitor.

Instagram i Twitter postaju platforme koje profesori redovno koriste ne samo za komunikaciju sa studentima, nego i tijekom obrade nastavnih sadržaja. Korištenje tehnologije je nešto što se podrazumijeva, a pitanje na koje se odgovara je kako je primijeniti.

 

TOTALNI JOOMBOOS:  Najveći Youtube spektakl u Europi!

21.10. Arena Zagreb postaje središte Youtube scene! Dovodimo najjačeg svjetskog youtubera KSI-a i više od 50 najpopularnijih regionalnih Youtube zvijezda.

Kupi karte na totalni.joomboos.hr prije nego što poraste cijena!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr