Ukusan ručak za svega 30 minuta: Rižoto s rajčicama

Canva
Ovaj kremasti i jednostavni rižoto će vas oduševiti
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 8 cherry rajčica
  • luk
  • 100 g riže
  • pola šalice vina
  • 2 žlice maslaca
  • 1 režanj češnjaka
  • 2 žlice parmezana
  • žlica mascarponea
  • maslinovo ulje
  • sol, papar

Priprema:

Naribaj ili blendaj rajčice da od njih dobiješ pire.

Na maslinovm ulju dinstaj nasjeckani luk, a kad malo omekša dodaj pire od rajčica. Kuhaj dok se ne počnu pojavljivati mjehurići.

Dodaj rižu, pomiješaj, pa prelij vinom. Dodaj češnjak, sol i papar. Kuhaj dok riža ne omekša. Po potrebi dodaj još tekućine, najbolje temeljac. Dodaj maslac i dobro promiješaj. Na kraju dodaj parmezan i pomiješaj.

Rižoto bi trebao biti kremast, a svi sastojci sjedinjeni. Dodaj mascarpone, pomiješaj i posluži.

Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!

 

Posjeti joomboos.24sata.hr