Ukusan ručak za svega 30 minuta: Rižoto s rajčicama
Ovaj kremasti i jednostavni rižoto će vas oduševiti
Sastojci:
- 8 cherry rajčica
- luk
- 100 g riže
- pola šalice vina
- 2 žlice maslaca
- 1 režanj češnjaka
- 2 žlice parmezana
- žlica mascarponea
- maslinovo ulje
- sol, papar
Priprema:
Naribaj ili blendaj rajčice da od njih dobiješ pire.
Na maslinovm ulju dinstaj nasjeckani luk, a kad malo omekša dodaj pire od rajčica. Kuhaj dok se ne počnu pojavljivati mjehurići.
Dodaj rižu, pomiješaj, pa prelij vinom. Dodaj češnjak, sol i papar. Kuhaj dok riža ne omekša. Po potrebi dodaj još tekućine, najbolje temeljac. Dodaj maslac i dobro promiješaj. Na kraju dodaj parmezan i pomiješaj.
Rižoto bi trebao biti kremast, a svi sastojci sjedinjeni. Dodaj mascarpone, pomiješaj i posluži.
Još ovakvih recepata pronađi na portalu MissGastro!