Uloge po kojima ćemo pamtiti Ivu Gregurevića

serije.region / instagram
Ovo su njegove najlegendarnije uloge
Vidi originalni članak

Prošlo je već nekoliko tjedana otkako nas je napustio Ivo Gregurević, legenda hrvatskog glumišta kojega ćemo zauvijek pamtiti po njegovim legendarnim ulogama. Kako prema ulozi u posljednjem filmu u kojem je igrao, 'Za ona dobra stara vremena', tako i po ulozi u seriji 'Odmori se, zaslužio si'. 24 sata piše o još nekim njegovim najzapaženijim ulogama. Pogledajte.

1. 'Za ona dobra stara vremena'

Film prati dvojicu prijatelja i njihovo sazrijevanje. Za njih su vrh života žene, tulumi i nogomet, no oni su i generacija koja prelazi iz kapitalizma u socijalizam. Ova priča o prijateljstvu, odrastanju i snalaženju je i posljednja u kojoj je Gregurević glumio, zbog čega ćemo baš tu ulogu najviše pamtiti. Film, inače, u kina stiže 31. siječnja, dakle, vrlo skoro!

2. 'Velo misto'

U legendarnoj seriji koja prati život ljudi u Velom mistu Ivo Gregurević glumi Netjaka, a igra bok uz bok s Filipom Šovagovićem, Borisom Dvornikom i Mustafom Nadarevićem.

3. 'Čaruga'

Čaruga je jedan od onih filmova koji je Ivu Gregurevića učvrstio na filmskoj sceni. 

5. 'Sokol ga nije volio'

Film prati ratnu situaciju u kojoj seljak Šime pokušava ostati neutralan. To mu često ne uspijeva, a na kraju mu vojska uzima sve.

6. 'Naši i vaši'

Serija koja opisuje živote dviju obitelji koje se povežu nakon što im djeca objave da se će se vjenčati i da očekuju bebu također je jedna od onih u kojoj je Gregurević glumio.

7. 'Luka'

Luka opisuje film koji prati pojavu nafte u malom dalmatinskom mjestu, nakon koje će se graditi terminal i srušiti kuće.

8. 'Odmori se, zaslužio si'

Serija prikazuje obitelj Kosmički na čijem je čelu otac kojeg je utjelovio Ivo Gregurević. Obitelj se suočava s raznoraznim životnim situacijama i ovo je možda i najviše poznata njegova uloga za koju znaju svi u društvu.

U novom broju JoomBoos Videostar magazina čitajte najiskrenije intervjue s Bakom Prase i Dennisom Domianom, ljubavnu priču Nike i Raste, najveći ljubavni horoskop za 2019. i još mnogo genijalnih priča. Požurite po svoj primjerak magazina ako ga još niste nabavili, kupite ga na svim kioscima!

Posjeti joomboos.24sata.hr