Ups! Pao mi je u snijeg: Kako spasiti svoj mob

Pixabay
Postoji nekoliko stvari koje možeš napraviti da spasiš svoj mobitel nakon što ti padne u snijeg, ali moraš brzo misliti.
Vidi originalni članak

Nije ništa novo da moraš biti oprezan sa svojim mobom za vrijeme ovih snježnih dana, ali što učiniti kada se desi najgore, kada ti mob padne u snijeg? Ovo je pet stvari koje trebaš napraviti i možda ti mob preživi. 

via GIPHY

1. Brzo misli 

Što duže ti je mob mokar i leden, manja je mogućnost da ponovo proradi. Brzo ga podigni, isključi i izvadi SIM karticu i bateriju. Zamotaj mob u nešto mekano što može upiti vodu.

2. Osuši unutrašnjost

S mekanim suhim ručnikom nježno obriši mob iznutra. Dok to radiš, važno je da ne treseš mob i da je na miru. Ako nije na miru, voda može ući još dublje u njega gdje se ne može osušiti. 

via GIPHY

3. Probaj se riješiti ostatka vode

Ako ti je puno vode ušlo u mob možeš ju izvaditi usisavačem, samo pazi da ne usišeš cijeli mob! Nikako ne smiješ koristiti fen jer će to samo izgurati vodu još dublje unutra.

4. Nađi silika-gel

Znaš one male vrećice koje dobivaš u kutijama od cipele i ostalim paketima? Nađi ih jer ti mogu spasiti mob. SIlika gel super upija i probaj staviti što više tih vrećica u vrećicu za zamrzivanje skupa sa svojim mobom. Ako ih ne možeš naći, možeš staviti mob u rižu i okretati ga svakih par sati. Mob će ti trebati stajati u riži barem jedan cijeli dan, ali što je duže unutra to bolje.

5. Čekaj

Najgore što se može desiti je kratki spoj i zato je važno da ga ne uključuješ dok nije potpuno suh. Što duže čekaš to bolje. 

 

Ubojice iPhone X-a: Izlaze novi Samsung Galaxy s9 i s9 Plus

Ne propustite urnebesnu JoomBoosovu seriju “Prank’d” subotom u 11 sati na JoomBoos YouTube kanalu. Spremite se na hrpu smijeha i neugodnih iznenađenja. Matija prijatelje, ali i obične ljude plaši, tjera u plač, dovodi do trenutka zbunjenosti i ludila, ali nikad ne prelazi granicu. Gotovo nikad...

Posjeti joomboos.24sata.hr