Više nećemo jesti manje kvalitetnu hranu!

unsplash/ilustracija
Super vijesti iz Europskog parlamenta
Vidi originalni članak

Europski parlament izglasao je zabranu različite kvalitete proizvoda u Europskoj uniji, a time se na Twitteru pohvalila hrvatska europarlamentarka Biljana Borzan, piše 24sata.

Što to zapravo znači? To znači da više nećemo jesti manje kvalitetnu hranu nego građani, primjerice, Njemačke ili Francuske, nećemo imati lošije mobitele ili prati rublje lošijim praškom.

Ovu direktivu Parlament je odobrio s 474 glasova za, 163 protiv i 14 suzdržanih, a sad će biti podnesena i na odobrenje Vijeću ministara EU-a. Zemlje su dobile dvije godine za prilagodbu, a tvrtke koje će i dalje proizvoditi i na tržište različitih zemalja EU stavljati različito kvalitetne proizvode mogu biti kažnjene s do četiri posto prometa.

Nema lošijih hrenovki, praška za rublje, mobitela i automobila

Veliki test 24sata iz 2017. godine pokazao je kako su neki popularni (i dosta skupi) proizvodi za hrvatsko tržište mnogo lošiji nego oni za njemačko. Recimo, Wudy hrenovke u Hrvatskoj bile su napravljene od smjese koja se ne može nazvati 'mesom', a Pringlesi, iako ne lošiji kvalitetom, su kod nas gotovo dvostruko skuplji. Upravo svega ovoga više neće biti, zahvaljujući spomenutoj direktivi. I to su super vijesti iz EU-a!

Direktiva o zabrani različite kvalitete naizgled istih proizvoda različitih karakteristika odnosi se na prehrambene, kozmetičke te proizvode za pranje i čišćenje, ali i tehničke te automobile, javlja 24 sata.

#Ovajputglasam

A, ovo je samo jedan od primjera koliko naš glas znači u Europskom parlamentu! Jer, i naša Biljana glasala je za ovu direktivu i time, jednim dijelom, popravila standard građana u Hrvatskoj. Ako još ne znaš, ove godine od 23. do 26. svibnja trajat će Izbori za Europski Parlament, a ako i ti želiš biti glas promjena i želiš da se tvoj glas čuje, uključi se u kampanju #Ovajputglasam! Više o kampanji možeš naći na ovom linku!

POGLEDAJ NOVI VIDEO NA JOOMBOOSU:

Posjeti joomboos.24sata.hr