YouTube će zabraniti opasne prankove i izazove

treporta/Instagram
Neki izazovi su otišli stvarno predaleko pa je vrijeme da se opasnostima stane na kraj
Vidi originalni članak

Nakon što je nekoliko ljudi doživjelo ozbiljne ozljede ili su pretrpjeli materijalne štete, YouTube je odlučio uzeti stvari u svoje ruke i zabraniti opasne prankove i izazove.

Ovakvi nesmotreni izazovi koje youtuberi snimaju samo kako bi prikupili preglede uzeli su maha i postali previše opasni za društvo, pa su s YouTube-a osmislili novu opciju koja će youtubere upozoravati da 'ne čine' i ne snimaju ništa što može ugroziti nekoga ili nešto. 

via GIPHY

Kako su naveli za Mashable, You tube je mjesto na kojem se nalazi puno viralnih prankova i izazova, no moraju se znati granice kako više nitko ne bi nastradao.

Nezgoda se dogodila i na snimanju 'Bird Box' izazova, opasnog viralnog trenda koji se širi YouTube-om, a tijekom kojeg su youtuberi izazvali nesreću jer su se u autu vozili s povezom na očima.

via GIPHY

Zabranili su i sve ostale izazove koji na bilo koji način mogu ugroziti nekoga ili nešto, a kao još jedan veliki problem naveli su činjenicu da se u takvim videima teško može razaznati što je stvarno, a što montirano za publiku. Od sada će, zaključak je, YouTube pomno kontrolirati opasne i uznemirujuće sadržaje kako se nesreće više ne bi događale.

Što vi kažete, je li napokon bilo vrijeme za ovakvu mjeru opreza?

Blagdanski broj JoomBoos Videostar magazina konačno je vani i prepun je ekskluzivnih priča. Uz to, unutra su i blagdanske čestitke na koje možete upisati poruke, želje i pitanja za JoomBoos youtubere i poslati ih za JoomBoos na adresu 24sata, Oreškovićeva 6H/1, 10020 Zagreb, a najkreativnije ćemo nagraditi genijalnim JoomBoos čarapama. Požurite po svoj magazin koji možete naći na svim kioscima! 

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr