Za ovaj čokoladni tart vam treba samo 30 minuta pripreme
Brzo, jednostavno, a preukusno
Sastojci:
- 24 komada Oreo keksa
- 80 g maslaca
- 175 g tamne čokolade
- 175 g mliječne čokolade
- 250 ml slatkog vrhnja
- 50 g maslaca
Priprema:
Fino samelji kekse pa ih pomiješaj s maslacem. Utisni smjesu u kalup za tart promjera 22-24 cm.
Stavi podlogu na pola sata u hladnjak. Ako imaš malo vremena, peci je 5 minuta u pećnici zagrijanoj na 180 stupnjeva pa pričekaj da se ohladi.
Zagrij slatko vrhnje pa ga prelij preko čokolade. Pusti da odstoji nekoliko minuta, a zatim miješaj dok se ne rastopi. Umiješaj maslac dok je čokolada još topla pa također miješaj dok se ne rastopi.
Prelij preko podloge od keksa i stavi u hladnjak na najmanje 4 sata, a najbolje preko noći.