Za savršeno jutro: Mekane i sočne domaće kiflice
Mnogima su domaće kiflice omiljeni doručak ili međuobrok, stoga vam donosimo recept za najmekše i najsočnije kiflice čija vam priprema neće oduzeti puno vremena. Dobar tek!
Sastojci:
- 400 g brašna
- 200 g kiselog vrhnja
- 250 g margarina
Priprema:
- Izvadite margarin da odstoji na sobnoj temperaturi pa ga nakon najmanje dva sata pomiješajte s kiselim vrhnjem.
- Potom postepeno miješajte s brašnom, svo vrijeme mijeseći, dok ne dobijete mekano i fino tijesto.
- Napravite kuglu od tijesta pa pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na najviše dva sata.
- Prebacite na pobrašnjenu površinu pa presijecite loptu od tijesta na dva dijela.
- Jednu polovicu razvucite valjkom za tijesto u krug pa njega isijecite na trokutiće, a zatim ponovite isto s drugom polovicom kugle.
- Filujte po želji slatkim ili slanim nadjevom (iako su i prazne vrlo ukusne) i motajte u kiflice.
Originalni recept možete pronaći na Glossy.