Za savršeno jutro: Mekane i sočne domaće kiflice

canva
Mnogima su domaće kiflice omiljeni doručak ili međuobrok, stoga vam donosimo recept za najmekše i najsočnije kiflice čija vam priprema neće oduzeti puno vremena. Dobar tek!
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 400 g brašna
  • 200 g kiselog vrhnja
  • 250 g margarina

Priprema:

  1. Izvadite margarin da odstoji na sobnoj temperaturi pa ga nakon najmanje dva sata pomiješajte s kiselim vrhnjem.
  2. Potom postepeno miješajte s brašnom, svo vrijeme mijeseći, dok ne dobijete mekano i fino tijesto.
  3. Napravite kuglu od tijesta pa pokrijte prozirnom folijom i stavite u frižider na najviše dva sata.
  4. Prebacite na pobrašnjenu površinu pa presijecite loptu od tijesta na dva dijela.
  5. Jednu polovicu razvucite valjkom za tijesto u krug pa njega isijecite na trokutiće, a zatim ponovite isto s drugom polovicom kugle.
  6. Filujte po želji slatkim ili slanim nadjevom (iako su i prazne vrlo ukusne) i motajte u kiflice.

Originalni recept možete pronaći na Glossy.

Posjeti joomboos.24sata.hr