Zapečena cvjetača: recept koji će svi obožavati

screenshot
Cvjetača pripremljena na indijski način savršeno je jelo ili prilog, koji se odlično slaže s mesom ili ribom. U kombinaciji s kimom, korijanderom i bademima, bogata je okusima i ima hrskavu teksturu.
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • glavica cvjetače
  • sol
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • 2 žličice sjemenki kima
  • 2 žličice sjemenki korijandera
  • 1 čili papričica
  • 1 šaka blanširanih badema
  • korica limuna i limunov sok

Priprema:

  1. Cvjetaču blanširajte u slanoj kipućoj vodi nekoliko minuta, a zatim je ocijedite.
  2. U posudu za pečenje stavite maslac i maslinovo ulje.
  3. U posudi izmiješajte začine, a zatim ih pomiješajte s bademima i stavite u vruću, suhu tavu. Nakon nekoliko minuta dodajte cvjetaču.
  4. Kad dobije lijepu boju, dodajte limunovu koricu i sok te sve dobro promiješajte.
  5. Sve prebacite u posudu za pečenje i pecite 15 minuta na 200 stupnjeva. U slast!
Posjeti joomboos.24sata.hr