Zapečena cvjetača: recept koji će svi obožavati

Cvjetača pripremljena na indijski način savršeno je jelo ili prilog, koji se odlično slaže s mesom ili ribom. U kombinaciji s kimom, korijanderom i bademima, bogata je okusima i ima hrskavu teksturu.
Sastojci:
- glavica cvjetače
- sol
- maslinovo ulje
- maslac
- 2 žličice sjemenki kima
- 2 žličice sjemenki korijandera
- 1 čili papričica
- 1 šaka blanširanih badema
- korica limuna i limunov sok
Priprema:
- Cvjetaču blanširajte u slanoj kipućoj vodi nekoliko minuta, a zatim je ocijedite.
- U posudu za pečenje stavite maslac i maslinovo ulje.
- U posudi izmiješajte začine, a zatim ih pomiješajte s bademima i stavite u vruću, suhu tavu. Nakon nekoliko minuta dodajte cvjetaču.
- Kad dobije lijepu boju, dodajte limunovu koricu i sok te sve dobro promiješajte.
- Sve prebacite u posudu za pečenje i pecite 15 minuta na 200 stupnjeva. U slast!