Zašto svi pričaju o Mayi Hawke iz Stranger Thingsa?

robin_netflix/instagram
Otkako je izašla treća sezona omiljene serije ljudi ne prestaju pričati o Mayi Hawke. Evo zašto.
Vidi originalni članak

Maya igra ulogu Robin u trećoj sezoni Stranger Thingsa, a tijekom cijele sezone zajedno sa Steveom Harringtonom i klincima pokušava otkriti tajne ruske operacije ispod Starcourt Malla. No, s obzirom na to da dosad možda niste čuli za ovu genijalnu curu, evo što trebate (i, sigurni smo, želite) znati o njoj. Plus par fun factova.

1. Koliko ima godina?

Rođena je 8. srpnja 1998. godine, što znači da je prije desetak dana napunila 21 godinu.

2. Tko su njezini roditelji?

Mayjini roditelji su zapravo mnogo poznatiji od nje, a mnogi nisu imali pojma da je Maya kćer ovih filmskih velikana. Naime, njezini mama i tata su Uma Thurman i Ethan Hawke.

Njih dvoje su se upoznali na skupu Gattaca 1998. godine i bili su u braku sedam godina. 

3. Koliko je visoka?

Maya je visoka 175 centimetara.

4. Kakva je njezina uloga u seriji?

Maya glumi Robin u trećoj sezoni serije. Radi kao djelatnica u Scoops Ahoyu u Starcourt Mallu sa Steveom Harringtonom. U jednom trenutku udružuje se s njime, Dustinom i Lucasovom mlađom sestrom Ericom kako bi razotkrili tajne ruske planove koji se provode u podzemlju njihova shopping centra.

5. Kakve je uloge očekuju?

Mayu ćemo uskoro gledati u najnovijem projektu Quentina Tarantina, u filmu 'Once Upon a Time in Hollywood'. To će biti njezin prvi dugometražni igrani film. Glumit će zajedno s Bradom Pittom, Leom DiCaprijem i Margot Robbie.

6. Koja joj je uloga promakla za 'dlaku'?

Maya je bila prvi izbor za ulogu u filmu 'The Little Mermaid' iz Sofije Coppole, ali je ulogu na kraju dobila Chloe Grace Moretz. Sofija je u konačnici odustala od projekta, a kasnije i Chloe Grace Moretz. 

7. Gledali smo je i na TV-u?

Maya je igrala ulogu Jo March u adaptaciji BBC-jeve serije iz 'Little Women' iz 2017. godine.

8. Čime se još bavi, osim glume?

Osim glume, Maya se bavi i modelingom. Naime, bila zaštitno lice u modnoj kampanji Calvina Kleina i All Saintsa. Također, odradila je i nekoliko modnih snimanja za časopis Vogue.

9. Ima li braće ili sestara?

Ima jednog brata, Levona Thurmana Hawkea i tri polusestre, Clementine Hawke, Indianu Hawke i Lunu Thurman-Busson.

10. Kakav joj je Instagram profil?

Genijalan! Obavezno je zapratite ako želite svaki dan gledati malo njezinih throwbackova, malo fotki iz serije, sa snimanja i profi modeling fotke. 

 

Pogledaj novi video na našem YouTube kanalu.

Posjeti joomboos.24sata.hr