Zastrašujuće: 5 tajanstvenih artefakta koje znanstvenici ne mogu objasniti

Web
Podrijetlo ovih šest artefakta znanstvenici i dalje ne mogu objasniti.
Vidi originalni članak

1. Mikročip star 250 milijuna godina. U Rusiji, točnije u Krasnodarskom kraju prije nekoliko godina pronađen je mikročip star 250 milijuna godina.

Proučavajući mikročip znanstvenici su otkrili kako sadrži kompjuterske elemente zbog čega je i dobio sam naziv. Znanstvenici smatraju da je riječ o vanzemaljskoj tehnologiji, s obzirom da su oni nekoliko tisuća godina napredniji od ljudske rase.

2. Rukopis Voynich. Ovaj rukopis dobio je naziv po američkom trgovcu knjigama poljskog podrijetla Wilfrid M. Voynich koji je pronašao rukopis u isusovačkom učilištu pokraj Rima 1912. godine. I dalje se ne zna što simboli poput čudnovatih biljaka i golih žena u knjizi predstavljaju.

Simbole su pokušali razotkriti mnogi povjesničari, no i danas se ne može reći sa sigurnošću što predstavljaju. Neki smatraju da knjiga govori o ženskom zdravlju.

3. Dama iz Elchea. Godine 1897. u blizini Venecije pronađena je zagonetna dama koja je jedno vrijeme čak stajala u jednim od najpoznatijih muzeja na svijetu 'Lovreu', a predstavljala je predromansku kulturu s Iberijskog poluotoka.

Mnogi znanstvenici smatraju kako je ovaj kip prikaz božice Tanit, no i dalje se ne može sa sigurnošću reći kada je nastala.

4. Prastari medicinski instrumenti izrađeni od lidita. Lidit je vrsta vulkanske stijene, a današnja tehnologija ne može stvarati predmete od lidita poput ovih medicinskih.

Zbog toga su mnogi znanstvenici zbunjeni. Lidit se koristi za testiranje zlata i srebra, a ovi medicinski instrumenti iz Kolumbije unikatni su primjer.

Posebno je zanimljiv nož za rezanje pupčane vrpce s isklesanom bebom na njemu.

5. Tajanstvene "igračke". Preko 100 ovih čudnih igračka otkriveno je diljem Europe, na pronalazištima u Beligiji, Velikoj Britaniji, Njemačkoj, Francuskoj, Italiji... Vjeruju se da pripadaju rimskoj kulturi, no ne zna se koja je točno bila njihova svrha. Napravljeni su od bronce, a imaju dvanaest ravnih peterokutnih strana.

Jesi li već kupio novi broj omiljenog JoomBoos Videostar magazina? Brzo jer je upravo na kioscima

MEGA POKLON:  Uz novi JoomBoos magazin dobivaš  na dar i prvi youtuberski kalendar! Fotkaj se s prvim youtuberskim kalendarom i objavi fotku na Instagramu uz #videostarmagazin. Najkreativniji će osvojiti JoomBoos jastuk ili majicu ISTI SAN!  Klikni reakciju i reci nam što TI misliš! Komentiraj, lajkaj, uživaj ;)  
 

 

 

 

Posjeti joomboos.24sata.hr