Završavaju kvalifikacije Erste Plave lige: Lovimo rekord!

Renato Branđolica/Pro Sport
Nakon natjecanja na Mladosti imat ćemo preko 4000 djece koja su se ove godine uključila u ovo jedinstveno atletsko natjecanje
Vidi originalni članak

Kvalifikacijska natjecanja Erste Plave lige 2022. završavaju u četvrtak, 9. lipnja u Zagrebu. Na atletskom stadionu ŠRC Mladost uz Savu dobit ćemo posljednje finaliste atletskog natjecanja školaraca u desetoj sezoni Lige.

Učenice i učenici 3. do 6. razreda natjecat će se u utrkama na 60, 300 i 600 metara, u skoku u dalj te u bacanju kugle i vortexa, a i u Zagrebu će se prvi put sa svojim vršnjacima natjecati i najmlađi školarci, oni iz 1. i 2. razreda. Oni će nastupiti u utrci na 60 metara. Natjecanje u Zagrebu s posebnom se pozornošću iščekuje i zbog sasvim izvjesnog obaranja rekorda Erste Plave lige po broju sudionika u jednoj sezoni. Nakon natjecanja na Mladosti ta bi brojka trebala otići na preko 4000 djece koja su se ove godine uključila u ovo jedinstveno atletsko natjecanje. 

Velika je to pobjeda sporta i atletike svega nekoliko tjedana nakon dramatične objave rezultata analize Hrvatskog olimpijskog odbora koja je pokazala da je hrvatski sport u posljednje četiri godine izgubio 30.000 mladih sportaša. Naročito kada se zna da je jedna od glavnih zadaća Erste Plave lige privlačenje djece sportu i njihovo usmjeravanje u sustav sporta.

Erste Plava liga 2022. jasno je pokazala da su se djeca u pandemijska vremena zaželjela fizičkih aktivnosti, sporta i druženja s vršnjacima, a ovo natjecanje im je to i omogućilo u devet gradova diljem Hrvatske. Kvalifikacije u Zagrebu su zadnja šansa za sve one koji se žele oprobati u nekoj od atletskih disciplina, a možda i izboriti nastup u finalu 11. rujna u sklopu Memorijala Borisa Hanžekovića.

Prijaviti se možete i na stadionu sat vremena prije početka natjecanja, a sve informacije o Erste Plavoj ligi potražite na web stranici.

 

Posjeti joomboos.24sata.hr