Zdrave, brze, fine: Poplete od cvjetače!
Sastojci:
- 1 cvjetača, od otprilike 400 grama
- 3-4 ljutike
- 2-3 manja češnja češnjaka
- 3-4 jaja
- svježi list peršina
- pola šalice naribanog sira (pecorino, parmezan, grana padano)
- pola šalice ribane mozzarelle
- pola šalice glatkog brašna
- pola šalice mlijeka
- sol i papar
- maslinovo ulje
Priprema:
U većoj posudi zakuhati vodu, staviti cvjetaču da se prokuha i omekša (ali ne i prekuha) i ocijediti ju te ohladiti.
U posudi za pečenje na malo ulja popržiti ljutiku i češnjak (samo kratko, da omekša, ne da izgori) i izvaditi.
U drugoj posudi natrgati cvjetaču na sitnije komadiće (ne prevelike, ali ni presitne) pa dodati jaja i poprženi luk. Posoliti i popapriti po želji.
Postupno dodavati mlijeko i brašno te miješati dok se ne ujednači. Dodati sireve i peršin te sve ponovno dobro promiješati (treba biti kao gusta smjesa za palačinke).
Zagrijati veću neprianjajuću posudu za pečenje te ju pokapati s malo maslinovog ulja. Žlicom uzimati pripremljenu smjesu i stavljati ju peći.
Ako smjesa izgleda prerijetko ili pregusto, dodajte brašno ili mlijeko po potrebi, kako bi popečci ostali spojeni i čvrsti. Peći ih minutu - dvije sa svake strane, odnosno, dok ne postanu zlatni i hrskavi. Poslužiti ih tople! Dobar tek!
A za više ovakvih recepata pratite Miss7 Gastro.