Zdrave, brze, fine: Poplete od cvjetače!

canva
Ako vam treba dobar, jednostavan i zdrav recept za jelo koje se priprema za taj čas, imamo dobre vijesti. Našli smo recept za poplete od cvjetače koje možete jesti same ili kao prilog glavnom jelu. Evo što vam treba i kako ih pripremiti:
Vidi originalni članak

Sastojci:

  • 1 cvjetača, od otprilike 400 grama
  • 3-4 ljutike
  • 2-3 manja češnja češnjaka
  • 3-4 jaja
  • svježi list peršina
  • pola šalice naribanog sira (pecorino, parmezan, grana padano)
  • pola šalice ribane mozzarelle
  • pola šalice glatkog brašna
  • pola šalice mlijeka
  • sol i papar
  • maslinovo ulje

Priprema:

U većoj posudi zakuhati vodu, staviti cvjetaču da se prokuha i omekša (ali ne i prekuha) i ocijediti ju te ohladiti.

U posudi za pečenje na malo ulja popržiti ljutiku i češnjak (samo kratko, da omekša, ne da izgori) i izvaditi.

U drugoj posudi natrgati cvjetaču na sitnije komadiće (ne prevelike, ali ni presitne) pa dodati jaja i poprženi luk. Posoliti i popapriti po želji.

Postupno dodavati mlijeko i brašno te miješati dok se ne ujednači. Dodati sireve i peršin te sve ponovno dobro promiješati (treba biti kao gusta smjesa za palačinke).

Zagrijati veću neprianjajuću posudu za pečenje te ju pokapati s malo maslinovog ulja. Žlicom uzimati pripremljenu smjesu i stavljati ju peći.

Ako smjesa izgleda prerijetko ili pregusto, dodajte brašno ili mlijeko po potrebi, kako bi popečci ostali spojeni i čvrsti. Peći ih minutu - dvije sa svake strane, odnosno, dok ne postanu zlatni i hrskavi. Poslužiti ih tople! Dobar tek!

A za više ovakvih recepata pratite Miss7 Gastro.

Posjeti joomboos.24sata.hr